Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

DIT is pas echt verrukkelijke kip!

Door: ruthbrock

  • Thais Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Dit gerecht wordt geserveerd in het thais restaurant, maar daar is het nog pikanter. ik vind het zalig op de iets minder pikante manier. echt om te smullen, vooral heerlijk door flink wat basilicum.
Kip moet wel eerst flink marineren!!!

Ontdek meer:

Ingrediënten 2 personen


2 grote kipfilets in kleine blokjes
2 grote rode paprika`s in reepjes
2 grote basilicum plantjes
Als je ze bij de aldi koopt dan 2 potjes gebruiken.
koop je ze bij Albert Heijn dan is 1 grote bloempot voldoende.
1 (of naar smaak 2, als je van echt scherp houdt) rode pepertjes

Marinade:
1 rood pepertje (of 2 als je van heel scherp houdt)
2 of meer teentjes knoflook
2 El. sherry(liefst droge sherry)
2 EL ketjap manis (zoet)
1 El. suiker

voor de paprika`s
1 El. suiker
1 Theel. vloeibare honing
peper en zout
1 teentje knoflook
olie om te bakken


Verder heb je nodig


Flinke braadpan; wok


Bereidingswijze

Snij de kipfilets in kleine stukjes.
Maak de marinade met de honing, ketjap manis, suiker en 1 gesnipperd teentje knoflook en de sherry.
Laat de kip hierin liefst een hele middag marineren

Snijd de paprika`s in fijne reepjes en roerbak ze in de wok of koekenpan met olie
Breng de reepjes op smaak met redelijk veel peper en zout (even proeven), met 3 El. ketjap manis, 1 eetl. suiker en nog een theel. honing
Voeg er ook de gesnipperde rode pepertjes en de knoflook aan toe. Eerst op hoog vuur.
Als alles kookt dan de vlam laag en lekker laten sudderen, af en toe omroeren. paar minuten, zonder deksel

Dan doe je in een grote Braadpan wat olie en als die heet is voeg je de kipblokjes(met de marinade) toe. op hoog vuur, onder af en toe roeren lekker bruin bakken (zonder deksel) en dan +/- 15 min met deksel schuin op de pan op laag vuur..
Als de kip gaar en lekker bruin is dan roer je het paprika mengsel samen met de gewassen en klein gescheurde blaadjes van de basilicum erdoor en dan laat je het nog, met het deksel dicht, op laag vuur nog 15 min. sudderen.

Tags, , ,

Serveertip

Heerlijk met rijst of pasta.

Bron

La cucina



Deel dit recept

Reacties (37)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top