• Eigen recept

Bao-pao broodjes

  • Indonesisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 15 personen

1 pak Brooddeeg √° 500 gr
120 gr Bladselderij (dikke stelen verwijderen, fijngehakt)
2 el Arachideolie
400 gr Rundergehakt
100 gr Gerookt spek, in kleine blokjes
5 st Teentjes knoflook (uitgeperst)
1 dl Ketjap manis
1 el Suiker
Versgemalen peper & zout
Papieren taartvormpjes +/- 6 cm (wit)

HULPMIDDELEN

Stoommandje

Bao-Pao (1)

Net gestoomd

Bao-Pao (2)

De ulling


Deze bao-pao broodjes worden met enige regelmaat door mij gemaakt als heerlijk tussendoortje of gerecht bij een Indonesisch buffet.

Voorbereiding

1. Bereid het brooddeeg volgens aanwijzingen op de verpakking. Belangrijk is dat het deeg goed rijst!
2. Doe 2 el arachideolie in een wok of braadpan en bak het gehakt op hoog vuur rul.
3. Bak het spek langzaam uit, maar niet te hard laten worden.
4. Voeg als het kookvocht van het gehakt bijna verdampt is de uitgebakken spekblokjes, de ketjap, de suiker en de selderij toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Bereidingswijze

5. Neem telkens 50 gram van het deeg en rol er met een deegroller een platte schijf van +/- 5mm dik.
6. Leg in het midden +/- 40 gr gehaktmengsel en vouw de deegrand over de vulling naar binnen zodat een mooie bal ontstaat. Leg het broodje met de vouwnaad naar beneden op een taartvormpje en stoom in een stoompan in ong 15 min gaar.
7. Afhankelijk van de grootte van de pan 3 of 4 tegelijk stomen. Wel enige ruimte tussen de broodjes houden anders plakken ze aan elkaar.
8. Warm serveren, eventueel met een mix van sweet chili saus en sambal.

Serveertips

Bewaartip:
Laat de broodjes afkoelen en verwijder de papieren taartbodem. Verpak ze per stuk in een boterhamzakje, goed dichtknopen, in de diepvries. Voor gebruik in de magnetron opwarmen op 1000 Watt 1 √° 1,5 minuut totdat het zakje knapt. Direct serveren.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jaap_boer
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies