Surinaamse pastei

  • Surinaams
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

2 eetl. arachide- of zonnebloemolie
2 uien
2 teentjes knoflook, geperst
500 gr. kipfilet, in kleine stukjes
zout en versgemalen peper
2 tomaten, gepeld en in blokjes
1 kippenbouillontablet
100 ml water
200 gr. diepvriesdoperwten
1 kleine winterwortel, geschrapt en in blokjes
4 zoetzure augurken, in blokjes
2 eetl. gehakte verse (platte) peterselie
1 pakje diepvries bladerdeeg, ontdooid
2 hardgekookte eieren, in plakjes

HULPMIDDELEN

Vierkant bakblik of lage braadslede (ca. 30 x 40 cm)


Bereidingswijze

Verhit de olie en bak hierin de ui en de knoflook en de kipstukjes bestrooid met zout en peper. Voeg de tomaten, het bouillontablet en water toe en laat 10 minuten sudderen. Voeg doperwten, wortel, augurk en peterselie toe en roerbak 4-5 minuten zodat het vocht iets kan verdampen. Laat afkoeken. Verwarm de oven op 200 graden. Bekleed het bakblik met de helft van het bladerdeeg zodat het deeg 1 cm boven de rand uitsteekt. Prik de bodem hier en daar in met een vork. Leg de vulling erin, verdeel de plakjes ei erover. Vorm van de rest van het bladerdeeg een deksel op de vulling en druk of kneed de deegranden samen. Prik de deegdeksel hier en daar in en snijd een klein deegrondje uit in het midden. Bak de pastei in het midden van de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.

Bron

Boodschappen (Hoogvliet)

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van asevers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies