Surinaamse pastei

  • Surinaams
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

2 eetl. arachide- of zonnebloemolie
2 uien
2 teentjes knoflook, geperst
500 gr. kipfilet, in kleine stukjes
zout en versgemalen peper
2 tomaten, gepeld en in blokjes
1 kippenbouillontablet
100 ml water
200 gr. diepvriesdoperwten
1 kleine winterwortel, geschrapt en in blokjes
4 zoetzure augurken, in blokjes
2 eetl. gehakte verse (platte) peterselie
1 pakje diepvries bladerdeeg, ontdooid
2 hardgekookte eieren, in plakjes

HULPMIDDELEN

Vierkant bakblik of lage braadslede (ca. 30 x 40 cm)


Bereidingswijze

Verhit de olie en bak hierin de ui en de knoflook en de kipstukjes bestrooid met zout en peper. Voeg de tomaten, het bouillontablet en water toe en laat 10 minuten sudderen. Voeg doperwten, wortel, augurk en peterselie toe en roerbak 4-5 minuten zodat het vocht iets kan verdampen. Laat afkoeken. Verwarm de oven op 200 graden. Bekleed het bakblik met de helft van het bladerdeeg zodat het deeg 1 cm boven de rand uitsteekt. Prik de bodem hier en daar in met een vork. Leg de vulling erin, verdeel de plakjes ei erover. Vorm van de rest van het bladerdeeg een deksel op de vulling en druk of kneed de deegranden samen. Prik de deegdeksel hier en daar in en snijd een klein deegrondje uit in het midden. Bak de pastei in het midden van de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.

Bron

Boodschappen (Hoogvliet)

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van asevers


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies