Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

groente curry

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

-1 groene paprika
-6 peentjes
-1 aubergine
-1 koolrabi
-4 middelgrote (zoete) aardappelen
-125 gram champignons
-125 gram spercieboontjes
-400 gram gepelde tomaten in blokjes
-1 grote ui
-2 tenen knoflook
-3 spaanse pepers
-stuk verse gember (2 duimen dik)
-2 theelepels gemalen koriander
-1 eetlepel paprikapoeder
-2 theelepels kerriepoeder (liefst Garam Masala, Hindoestaanse kerrie)
-1 groentebouillonblokje
-1/4 blok santen
-1,5 eetlepel maizena
-olie


HULPMIDDELEN

Pan en koekenpan

indiase groentecurry

Nu we toch in de Pakistaans/Indiase hoek zitten hier een vegatarisch gerechtje wat je ook als bijgerecht kan opdienen

Voorbereiding

Was de paprika en snij in middelgrote stukken
Was en snij de peentjes in schijven
Was en halveer de spercieboontjes
Was de aubergine, verwijder de groen top en snij in grove dobbelstenen
Schil de koorabi en snij als patates frites
Was de aardappelen met schil en snij als de koorabi
Blancheer de tomaten even in heet water, verwijder het vel en snij ze in blokjes
Snij de champignons in schijven
Pel de ui en snij in grove stukken
Pel en pers de knoflook
Hak de spaanse pepers fijn
Schil de gember en hak fijn
Was de koriander, droog en snij middelfijn

Bereidingswijze

Doe ongeveer 6 eetlepels olie in de pan, fruit hierin de ui, knoflook, koolrabi , spercieboontjes en aardappelen. Laat even fruiten gedurende 3 minuten.
Voeg de pepers, de gember, het paprikapoeder, de kerriepoeder en het korianderpoeder toe, het verkruimelde bouillonblokje én 4 deciliter water.
Laat dit alles ongeveer 30 minuten zachtjes koken.
Laat ondertussen het blok santen smelten in een pannetje gevuld met 1,5 dl zacht kokend water.
Maak een papje van 1,5 eetlepel maizena en een beetje water. Voeg dat toe aan de santen als die is opgelost. Roer even door.
Voeg na 30 minuten de wortelen en de champignons toe en laat alles nog even pruttelen. Voeg dan de opgeloste santen toe, roer alles goed door en breng eventueel op smaak met wat zout.
Garneer met de verse gesneden koriander

Serveertips

Notities
Hier en daar moeten groenten nog wat knapperig zijn, daarom worden de peentjes als laatste toegevoegd. Serveer met Basmatirijst.



Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ronaldvermeulen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top