Ragout

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

-300gram vlees/champignon/ wat je wilt gebruiken voor de ragout
-2 dl water (om bouillon van te trekken)
-4 takjes peterselie
-3 el boter
-3 el bloem
-2 eieren
150 gr paneermeel
zout en peper
nootmuskaat
1 el melk
1 el olie


Heerlijk ragout recept, dit is een basis, kan gemaakt worden met kip, varken, rund, champignon of waar je zelf maar zin aan hebt. Heerlijk op brood, als bitterballen of kroketten bij een feestje!

Voorbereiding

Kook het water met de basis voor de ragout. als je vlees of kip gebruikt eerst fijnsnijden. Dan kapot koken. Hierna de bouillon af laten koelen.

Bereidingswijze

Maak een roux van de boter en bloem. Laat ongeveer 2 minuten zachtjes garen. Voeg al roerende de koude bouillon toe en blijf roeren totdat er een gladde saus ontstaat.
Spatel nu het vlees en de fijngesneden peterselie erdoor en laat 2 minuten zachtjes doorkoken. Breng het geheel op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Laat de ragout hierna minimaal 2 uur in de koelkast koud en stijf worden.

Serveertips

Voor bitterballen:
klop in een diep bord ei met melk en olie los. Strooi het paneermeel op een ander bord. Verdeel de ragout in balletjes en rol deze losjes door de paneermeel, en hierna door het ei. Als afsluiting nogmaals door het paneermeel en dan weer een uur in de koelkast. zet ondertussen de frituur aan op 180 graden. frituur de bitterballen ongeveer 5 minuten

Bron

Cursusboek koken is een kunst

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van putzy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies