• Eigen recept

GEHAKT KEBABS IN SPEK

  • Afrikaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

500 g rundergehakt
250 g ontbijtspek of bacon
30 ml olijfolie
1 ui, heel fijn
2 teentjes knoflook, heel fijn
2 t hele komijnzaden
2 t korianderpoeder
weinig zout (spek is ook zout)
zwarte peper
satéstokjes


Ze zijn echt heel lekker.

Bereidingswijze

1. Fruit ui in olijfolie tot zacht.
2. Doen op hoog vuur en bak even de komijnzaden voor zo een minuut.
3. Voeg koriander bij en draai vuur omlaag.
4. Bak verder totdat goudbruin en geurig.
5. Laat uien mengsel afkoelen en meng dit erna met zout en peper door gehakt.
6. Rol van gehakt mengsel balletjes, die zo 3 van op 1 saté stokje past.
7. Plaatst balletjes in koelkast voor tenminste een half uur om op te stijven. Doordat er geen bindmiddel in zitten zijn ze bros en breken makkelijk. Ik doen dit altijd een 1/2 uur in de diepvries tot ze iets ingevroren zijn, dit maken de balletjes nog beter hanteerbaar.
8. Draai spek om elk balletje en steek ze aan stokjes.
9. Bak kebabs in olijfolie tot gaar, of rooster ze in de oven, tot gaar en krokant.

Serveertips

Variatie: als jij ei en broodkruim door gehakt mengsel doen en laten opstijven in koelkast, zijn ze ook geschikt voor de bbq. Of jij kan ze vooraf klaarmaken en even weer op BBQ opwarmen, zo krijgen ze dan ook weer de rook smaak als jij een houten BBQ heeft.

Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies