Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pasta met zelfgemaakte tomatensaus en basilicum

Door: susankookt

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 2 personen


200 gram grove pasta
500 gram trostomaten of romatomaten
125 gram champignons
1 oranje paprika
1 el tomatentapenade
1 verse rode peper, fijngesneden
2 sjalotjes, fijngehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 el olijfolie
zout & versgemalen peper
50 gram Prima Donna maturo



Geen pakjes, geen snelle hap, lekker zelfgemaakte saus met mooie grove pasta, verse basilicum en geraspte Prima Donna maturo!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de tomaten in grove stukken en de paprika in kleine blokjes. Verhit 1 el olijfolie in een wok, bak de sjalot even aan en voeg de tomaten toe. Voeg na een paar minuten de knoflook en de paprika toe en laat het geheel lekker pruttelen. Bak ondertussen de in kwarten gesneden champignons aan in een Koekenpan met 1 el olie en voeg deze daarna bij het tomatenmengsel. Snijd de rode peper in dunne ringetjes en voeg deze samen met 1 el tomatentapenade ook toe aan het mengsel. Laat het geheel lekker op een laag vuur pruttelen zodat de smaken goed kunnen mengen. Voeg naar smaak zout & peper toe.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing en pluk wat blaadjes verse basilicum
Verdeel de pasta over de borden en daarover de saus. Rasp de Prima Donna maturo erover en garneer met de verse blaadjes basilicum.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van susankookt
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top