Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Laagjestaart van groenten

  • Vegetarisch Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

150 gr kikkererwtenmeel
4 eieren
scheut melk of water
snufje zout
olijf- of kokosolie om in te bakken

voor de vulling:
1 uitje, gesnipperd
250 gram spinazie
scheut olijfolie
1 blikje tomatenpuree
2 forse tomaten, in dunne plakjes
2 ons verkruimelde feta
zwarte olijven, gesnipperd en gemarineerd in knoflook, olijfolie en appelciderazijn
1 eetlepel peterselie, fijngehakt


HULPMIDDELEN

Oven
Springvorm van 24 cm


Stevig groentetaartje uit de Volkskeuken van Marie Louise Schipper (Volkskrant 30 mei 2011)

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 220 graden.

Bereidingswijze

Maak een beslagje van kikkererwtenmeel, eieren en melk. Voeg een beetje zout toe. Smelt wat kokosolie in een pan en bak ongeveer 6 pannenkoekjes. Leg de eerste in de springvorm.

Bak in een wok de ui glazig. Voeg de spinazie toe en laat wokkend slinken. Hak de spinazie vervolgens fijn en smeer een gedeelte uit over de eerste pannenkoek en strooi er feta overheen. Leg er een volgende pannenkoek bovenop.

Smeer daarop wat tomatenpuree en beleg met ragfijne plakjes tomaat. Strooi er wat peper overheen en leg er weer een pannenkoek bovenop.

Werk in laagjes en creƫer een soort hartige spekkoek.

Zet in een voorverwarmde oven en warm op 220 graden nog even 15 minuten door.

Serveertips

Serveer op een grote schaal en strooi er de olijven en peterselie overheen.

Bron

Volkskeuken Volkskrant 30 mei 2011



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van judithstoep
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top