Kue lapis

  • Indonesisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

3.5 kopjes gezeefde rijstemeel
6.5 kopjes santen
1 vol kopje suiker
zout
wat olie om te bestrijken
rode kleurstof
groene pandanessence

HULPMIDDELEN

Stoompan
taartvorm of -schaal


Gestoomde Indonesische laagjeskoek.Een van de meest populaire koekjes aldaar.
Kinderen vinden het altijd erg leuk de laagjes er een voor een af te trekken en dan op te eten.Ik was hier geen uitzondering op!Deze koek is voor mij puur jeugdsentiment.

Voorbereiding

Maak een dikke santen van geraspte kokos en kokend water.Met de hand uitknijpen en zeven.Je kunt natuurlijk ook een blok santen oplossen in water of twee(?) blikjes santen nemen.
Zet de stoompan op.

Bereidingswijze

Vermeng meel,santen,suiker,zout met elkaar.
Deel dit in tweeen,doe bij het ene deel de rode kleurstof en bij het andere de groene pandanessence.
Bestrijk een taartvorm of -schaal met olie.
Bedek de bodem met een groen laagje,zet de vorm in de stoompan en stoom het gaar.
Bestrijk vervolgens het laagje met olie en giet er een rood laagje op,stoom deze gaar en herhaal deze procedure tot het beslag op is.
Eindig met een rood laagje.
Na afkoelen uit de vorm halen,op een schaal doen met de rode kant naar boven.

Je kunt eventueel nog een derde kleurlaagje maken,door een derde van het beslag wit te laten.Ik doe er dan wat vanillesuiker bij voor de smaak.De witte laag komt dan tussen de groene en de rode.

Serveertips

Serveer in punten.

Bron

Recept van mijn moeder

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van adinda3
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies