Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Szechuan soep ( pittige zure soep )

  • Chinees
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 8 personen

4 gedroogde Chinese champignons.
45 gram brede doorzichtige mie.
1 ltr kippenbouillon.
1 kop gare kip ,,fijngesneden.
1 blikje bamboe scheuten (230 gr) uitgelekt en fijngesneden.
1 theel verse,geraspte gember.
1 eetl maizena.
80 ml water.
1 ei, losgeklopt.
1 eetl tomatenpuree.
1 eetl sojasaus.
1 eetl azijn.
2 theel sesamolie.
2 lente-uitjes. fijngesneden.
zwarte peper, zout.



Bereidingswijze



Doe de Chinese champignons in een schaal en bedek ze met warm water. Week ze 30 min., giet ze goed af en hak ze fijn. Week de doorzichtige mie 20 min. in koud water; giet hem af en knip hem in korte stukjes. Breng de bouillon in een grote pan aan de kook. Voeg champignons, mie, kip, bamboescheuten en gember toe. Temper het vuur en laat alles zachtjes sudderen. Meng in een schaaltje de maizena met water tot een glad papje. Roer dit langzaam door de soep tot het opgelost is. Voeg al roerende het losgeklopte ei in een fijn straaltje aan de soep toe. Haal de pan van het vuur. Voeg tomatenpuree, sojasaus, azijn, sesamolie en lente-uitjes toe. Breng de soep op smaak met peper en zout. Dien hem eventueel op met extra lente-uitjes.


Serveertips

Let op: szechuan is een Chinese, regionale kookstijl, die bekend staat om zijn pittige schotels. Voeg een paar druppels chilisaus toe voor een nog pittiger soep.

Bron

Onbekend



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Joyce1956
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top