Super lekkere gebakken bloemkool uit de oven.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 1 personen

1 bloemkool (middelmaat)
2-3 eetlepels Olijfolie (minder kan ook)
Zout en versgemalen zwarte peper.

HULPMIDDELEN

Bakpapier
Bakblik(ken) Oven

Bloemkool van Louise

deze is gemaakt door pwiggers

Gebakken bloemkool met aardappelpuree en kipfilet

smaakt heerlijk met de gesmolten kaas

strooi er eens wat kaas over

Leg de bloemkool er in één laag op, de schijven (schijfjes) mogen elkaar niet overlappen.


Gebakken bloemkool uit de oven? Ja hoor, gebakken, en de smaak is niet te vergelijken met gekookte bloemkool.
Deze bloemkool is lekker bruin en licht knapperig.
De smaak is wat nootachtig en bijzonder smakelijk.
De bloemkool zal voor het grootste deel niet in mooie plakken kunnen worden gesneden want er vallen natuurlijk allemaal stukjes af maar we gebruiken gewoon alle stukken, stukjes en stronk van de bloemkool.
Wij eten dit vaak en het is bovendien slank! Alleen wat olijfolie over de bloemkool, geen sausje maken enz.
Vorige week (september 2013) weer eens wat geprobeerd, 10 minuten voordat de bloemkool klaar was heb ik er een vleugje kerrie en wat geraspte kaas erover gestrooid, niet teveel maar net genoeg, dat was heerlijk!

Bereidingswijze

Leg de bloemkool er in één laag op,(gebruik 2 bakblikken als je een grote bloemkool hebt) de schijven (schijfjes) mogen elkaar niet overlappen.
Strooi er zout en flink wat peper overheen en dan sprenkel je er rijkelijk olijfolie over.
Zet in de voorverwarmde oven.
Bak voor ongeveer 50 minuten.

Serveertips

Ik heb het geserveerd met aardappelpuree uit de knijper en plakjes kipfilet.
Hou je van knoflook? Doe er dan eens een paar knoflookteentjes tussen, (ongepeld) heel verrassend en heel lekker. Of strooi er eens wat kaas over.

Bron

Renata

Leuk recept? Deel het
Reacties (38)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada


Smult is het tijdschrift van Smulweb met elk seizoen de nieuwste trends, interviews met bekende koks zoals Herman den Blijker en tips over supermarkt producten. Met Smult wordt koken lekkerder én leuker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen voorzien van minimaal 60 lekkere en maakbare recepten. Actie t/m 31 maart
Bestel Smult hier »

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies