Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gegrilde asperges

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 kg Asperges
(olijf)olie


HULPMIDDELEN

Aspergeschiller, kwast, grilpan, oven.


Voor als je asperges weer eens op andere dan de klassieke wijze wil bereiden. Het zoetje van asperges wordt door het grillen geaccentueerd.

Voorbereiding

Snij de kontjes (ong. 1 cm) van de onderkant van de asperges en zet ze ongeveer 30-60 minuten in een bak met koud water. Dit vergemakkelijkt het schillen, aangezien het contrast tussen het nog te schillen en geschilde deel vergroot als je er mee bezig bent.

Schil de asperges.

Bereidingswijze

Gebruik de kwast om de grilpan in te vetten. Gril de asperges aan beide zijden zodat je mooie strepen krijgt. Doe de asperges in een ovenvaste schaal en dek af met aluminiumfolie. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Doe de aspersges ongeveer 10 minuten in het midden van de oven in de Ovenschaal afgedekt met aluminium folie, zodat ze nog even goed kunnen bijwarmen.

Serveertips

Lekker met een groene salade of gegrilde groente. Ook lekker met saté van gambas die zijn gemarineerd met knoflook, olijfolie en citroen.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van yumyum2000
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top