Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Met kruidenboter en Parmezaan gegrilde Sint Jacobsschelpen

Met kruidenboter en Parmezaan gegrilde Sint Jacobsschelpen

Door: susan56

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-05-2011

Ingrediënten 6 personen


24 Sint jacobsschelpen(schoongemaakt)
50 gram verse parmezaanse kaas
50 gram roomboter op kamertemperatuur
2 eetl. kleingesneden kruiden naar smaak(bijv. bieslook, peterselie,dragon)
mespunt piment
zout en peper
olijfolie
bakpapier



Lekker als lunch of voorgerechtje met knapperig stokbrood

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de ovengrill voor
Vet bakpapier in met olijfolie op een bakplaat, leg de jacobsschelpen op de bakplaat

Bereidingswijze

Meng de boter met de kruiden,piment,zout en peper en 2/3 eetl. olijfolie.
Smeer op elke jacobsschelp wat van deze kruidenboter en bestrooi met de parmenzaanse kaas
Schuif de bakplaat 15/20 cm onder de hete gril en rooster de jacobsschelpen in 5/6 minuten net gaar

Serveertip

Verdeel de jacobsschelpen over de borden en druppel het bakvocht eroverheen

Bron

Elle



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van susan56
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top