Pompoensalade

  • Mexicaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1/2 pompoen (a ca. 1 kg), schoongeboend;
1 mespunt chilipeper (molen);
1 tl gemalen komijn (djinten);
1 tl gedroogde oregano;
6 el olijfolie extra vierge;
1 rode ui, in dunne parten;
1 bakje cherry tomaten (250 g);
1 bakje koriander (15 g), blad grof gesneden;
1 pakje chorizo Pamplona (ca. 125 g, vleeswaren), in halve plakjes;
1 potje witte bonen (330 g), uitgelekt;
1 zak rucolaslamelange (75 g).

HULPMIDDELEN

Vijzel of staafmixer


Bereidingswijze

1. Verwarm de oven op 190 °C. Snijd de pompoen in parten en verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de chilipeper, komijn, oregano, 3 el olie en peper en zout. Bak de pompoen 15 min. in de oven. Voeg de ui toe en bak 10 min. Voeg de tomaten toe en bak nog 10 min. 2. Maal de koriander fijn in de vijzel. Voeg de rest van de olie en peper en zout naar smaak toe. 3. Bak de chorizo ca. 4 min. in een koekenpan. Laat uitlekken op keukenpapier. Neem de groenten uit de oven en laat in een ruime schaal afkoelen tot lauw. Spoel de bonen onder koud water af. Meng met de sla en de groenten. Verdeel de chorizo en de korianderdressing erover.

Serveertips

Energie 445 kcal- eiwit 13 g- Vet 33 g- Koolhydraten 25 g (per eenpersoonsportie)

Bron

Allerhande 3, 2011

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van defrens
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies