Empanada met chorizo

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

2 el olijfolie
250 gr gesneden prei
150 gr sperzieboontjes (in kleine stukjes)
150 gr chorizo
75 gr feta
4 zwarte olijven zonder pit
1 groot blik croissantdeeg
1 tl majoraan
zout en peper

HULPMIDDELEN

Bakplaat


Voorbereiding

Verwarm de oven op 175 °C.
Boontjes ca. 10 min. voorkoken.
Intussen: chorizo in reepjes snijden. Feta in blokjes snijden.

Bereidingswijze

In koekenpan de olie verhitten.
Prei al omscheppend bakken.
Boontjes toevoegen en even meebakken.
Op laag vuur chorizo, feta, olijven en majoraan er door scheppen.
Op smaak maken met zout en peper.
Op bakplaat croissantdeeg uitspreiden. Naden tegen elkaar drukken.
Preimengsel op de helft van het deeg scheppen.
Andere helft er overheen klappen en de randen dichtdrukken (werkt het beste als het mengsel is afgekoeld).
In het midden van de oven in 20 min. bruin en gaar bakken.

Serveertips

Lekker met een salade.

Bron

Tijdschrift

Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van k.vdloop
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies