Macaroni met spinazie en kabeljauw

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

500 gr. kabeljauwfilet
2 eetlepels citroensap
zout & peper
20 gr. boter
1 dl. droge witte wijn
300 gr. macaroni
450 gr. diepvries spinazie
1/4 liter slagroom
nootmuskaat
1 eetlepel maïzena
50 gr. geraspte belegen kaas
partje citroen



Voorbereiding

Besprenkel de vis met citroensap, zout en peper. Beboter een ovenschaal met 5 gr boter. Leg de vis erin en verdeel de rest van de boter in klontjes over de vis. Schenk de wijn erbij. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Laat de vis in het midden van de oven (200 C) in +/- 15 min. gaar worden. Kook ondertussen de macaroni gaar. Druk het vocht uit de spinazie en verwarm deze met 4 eetlepels slagroom. Voeg naar smaak zout, peper en nootmuskaat toe.
Laat de macaroni goed uitlekken en schep de pasta in een ovenschaal.

Bereidingswijze

Roer er 4 eetlepels slagroom door en verdeel de spinazie erover. Leg de vis op de spinazie. Schenk het stoofvocht van de vis in een steelpan en breng het aan de kook.
Roer er de maïzena en de rest van de slagroom door. Schenk de saus over de vis en de spinazie en strooi er de geraspte kaas over. Zet de schotel onder een voorverwarmde grill en laat het gerecht in +/- 5 min. goudbruin kleuren. Garneer met citroen.

Bron

Pastasite

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies