Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Amuse van meloenbolletjes met specerijen

  • Frans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 honingmeloen
3 el suiker
1 mespuntje peper
1 mespuntje kaneelpoeder
1 mespuntje gemberpoeder
2 el crème fraiche
4 dunne plakjes Bünderflesh (gedroogd rundvlees)


HULPMIDDELEN

Amuse schaaltjes

meloenbolletjes

Serveer als een lichte, geraffineerde appetizer deze gekaramelliseerde meloenbolletjes met specerijen. Een fascinerende smaaksensatie tussen zoet en zout.

Bereidingswijze

Halveer de meloen en verwijder de pitjes in het midden. Schep met een meloenlepel uit het vruchtvlees.
Laat in een Koekenpan met antiaanbaklaag de 3 el suiker op zacht vuur karamelliseren met 1 el water.
Voeg de specerijen toe als de suiker gekarmelliseert. Voeg al roerend de crème fraiche toe. Laat even inkoken.
Snijd elk plakje blees in de lengte in drie stukken. Wikkel elk meloenbolletje in een stukje vlees.
Zet het vlees met een houten prikkertje op de meloen vast. Giet de karamel in de lepels.
Leg op elke lepel een meloenbolletje met blees. Dien meteen op.

Serveertips

Meteen

Bron

Atlas



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top