Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gerookte paling uit een glaasje

Door: korriecorrect

Gerookte paling als "amuse"

  • Nederlands Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Heerlijke hartige amuse! s`morgens snijden, s`avonds op tafel!

Ontdek meer:

Ingrediënten 6 personen


1 pakje gerookte paling
1/2 komkommer
balsamico-honing dressing
3 lekkere tomaten
peper en zeezout uit de molen
1 bosui
olie voor koude bereiding
3 zoetzure augurkjes
mayo uit een tube
zwart sesamzaad


Verder heb je nodig


Mes, Snijplank,6 amuse glaasjes, 4 plastic bakjes


Voorbereiding

Snijd de paling in kleine blokjes en maak 6 porties, zet op een koele plek tot gebruik
was de komkommer,verwijder het zaad en snijd in blokjes even groot als de paling
vermeng de komkommer met de balsamico-dressing en zet weg in een plasticbakje
halveer de tomaten en snijd de steelaanzet weg,verwijder het vruchtvlees en snijd in kleine blokjes
vermeng met het zout en de peper
zet weg in een plasticbakje
snijd het onderste deel van de bosui
verwijder verslapte delen en snijd de ui in kleine ringetjes, vermeng met de olie
zet weg in een plasticbakje
snijd de augurkjes in kleine blokjes, gooi het begin en uiteinde weg
bewaar in een plasticbakje

Bereidingswijze

Vlak voor het het serveren pak je de amuse glaasjes
maak laagjes van komkommer,tomaat, bosui, augurkjes en druk zachtjes aan
eindig met de paling

Serveertip

Spuit een beetje mayo op de amuse en strooi er wat zwart sesamzaad over. Eet smakelijk



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van korriecorrect
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top