Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Spiesjes met eendenborst

Door: marjaerich

  • Goedkoop en snel
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 6 personen


2 eendenborstfilets
5 eetlepels olijfolie extra vierge
3 eetlepels honing
3 eetlepels balsamicoazijn
peper
3 bosuitjes
6 satéstokjes
3 eetlepels sinaasappelmarmelade


Verder heb je nodig


6 satestokjes gewweekt in water
6 schaaltjes


Warm amuse hapje met gemarineerde eendenborstfilet en sinaasappeldressing.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Roer de olijfolie, de honing, de balsamicoazijn en peper naar smaak om tot een marinade.
Snijd het vet van de eendenborstfilets en snijd het vlees in blokjes van 2-3 cm.
Schep het vlees om met de marinade en laat de smaken minimaal 1 uur in de koelkast intrekken.

Bereidingswijze

Rooster de spiesjes rosé in een grillpan of onder de ovengrill in 2-3 minuten per kant.
Verwarm met de sinaasappelmarmelade met 2 eetlepels water 20 seconden in de magnetron. Roer even om en druppel de marmelade over de spiesjes.

Bron

Allerhande



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjaerich
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top