Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Indonesische ovenschotel

Indonesische ovenschotel

Door: roseval

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-03-2011

Ingrediënten 6 personen


1 witte kool
3 kopjes droogkokende rijst, bv pandan of surinaamse rijst
800 ml.pittige pindasaus(Kokki Djawa bij AH)
2 zakjes nassikruiden van Conimex
500 gr. gehakt (half om half of rundergehakt)
zout, peper,
sambal badjak
olie of boter


Verder heb je nodig


2 pannen, 1 steelpan, pollepels, vergiet,(glazen)ovenschaal

Indonesische ovenschotel

Een lekker pittige ovenschotel met een Indonesisch tintje. Kan goed van tevoren klaargemaakt worden. Kan ook vegetarisch, dan gebruik je tofu ipv gehakt.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 160 gr.
Witte kool in kwarten snijden en daarna dun snijden.De kool ca. 10 min. koken en in vergiet doen.
Pindasaus maken.
Rijst koken.
Gehakt aanmaken met zout en peper, sambal en eventueel gehaktkruiden(dan geen zout meer gebruiken!)Eitje toevoegen en een smeuïg mengsel maken. Eén grote bal maken en in wat olie of boter braden. Daarna de bal in plakken snijden van ca 1 cm.
Nassikruiden wellen.

Bereidingswijze

Vet een Ovenschaal in.
Leg een laag witte rijst erin.
De nassikruiden eroverheen doen.
Dan plakken gehakt erop leggen.
De pindasaus eroverheen doen.
Dan een laag witte kool erop.
Zo doorgaan totdat alles op is.
Als laatste de witte kool.
Met alufolie bedekken anders wordt het te droog. In de oven plaatsen en ca. 30 min. goed heet laten worden.

Serveertip

Lekker met komkommer in een zoetzure pittige dressing, seroendeng en gebakken uitjes erbij. Kroepoek bij.
Salamat Makang!

Bron

Zo`n 40 jaar geleden voor het eerst gegeten bij Gert en Emmy in Den Helder.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van roseval
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top