Indon.Lamsbouillon

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 10 personen

2 eetl. arach.olie, 400 gr. lamsbotten, 50 gr uien(gehakt), 2 t. knoflook(geplet), 5 cm. laoswortel(geschild), 2=cm gemberwortel(geschild), 3 stengels sereh,(gekneusd), 4 salamblaadjes of 2 laurier), 50 gr. wit van de prei, 100 gr. ontvelde tomaat, 2 eetl. azijn, 1 eetl. zwarte peperkorrels.


Behoort bij de Bakar Iga Kambing Bengkoeloe

Voorbereiding

Deze bouillon dient met een paar dagen van te voren te maken. Snijd de laos en de gemberwortel fijn, evenals de prei en de van zaad ontdane tomaten. Hak de lamsbotten in stukjes van 2 cm. Verhit olie en pan en voeg lamsbotten toe. Bak deze al omscheppende goudbruin. Voeg ui, knoflook, laos,gember, sereh, salamblad en prei toe en bak deze al omscheppende gedurende 5 minuten mee. Doe nu de tomaten, azijn, geplette peperkorrels erbij en tenslotte 2 ltr. water. Voeg wat zout toe en laat aan de kook komen gedurende 2 uur zachtjes verder trekken. Schuim regelmatig af. Zeef de bouillon en laat afkoelen.

Serveertips

Zie nu nog de Bengkoeloesaus

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cuisine_cul_nedland

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De pan heeft een doorsnede van 20 cm.

van 74,9
Alleen vandaag 64,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies