Indon.Lamsbouillon

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 10 personen

2 eetl. arach.olie, 400 gr. lamsbotten, 50 gr uien(gehakt), 2 t. knoflook(geplet), 5 cm. laoswortel(geschild), 2=cm gemberwortel(geschild), 3 stengels sereh,(gekneusd), 4 salamblaadjes of 2 laurier), 50 gr. wit van de prei, 100 gr. ontvelde tomaat, 2 eetl. azijn, 1 eetl. zwarte peperkorrels.


Behoort bij de Bakar Iga Kambing Bengkoeloe

Voorbereiding

Deze bouillon dient met een paar dagen van te voren te maken. Snijd de laos en de gemberwortel fijn, evenals de prei en de van zaad ontdane tomaten. Hak de lamsbotten in stukjes van 2 cm. Verhit olie en pan en voeg lamsbotten toe. Bak deze al omscheppende goudbruin. Voeg ui, knoflook, laos,gember, sereh, salamblad en prei toe en bak deze al omscheppende gedurende 5 minuten mee. Doe nu de tomaten, azijn, geplette peperkorrels erbij en tenslotte 2 ltr. water. Voeg wat zout toe en laat aan de kook komen gedurende 2 uur zachtjes verder trekken. Schuim regelmatig af. Zeef de bouillon en laat afkoelen.

Serveertips

Zie nu nog de Bengkoeloesaus

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cuisine_cul_nedland
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies