Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Vegetarische pilav

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

300 gram zilvervliesrijst
3 volle theelepels kruidenbouillonpoeder
3 wortels of 1 winterpeen (in plakjes/kleine stukjes)
2 stengels selderij (gesneden)
2 uien (gesnipperd)
3 eetlepels rozijnen
6 halve perziken uit blik (in blokjes)
2 theelepels gemalen komijn



Veganistische pilav (let op dat de bouillon dan ook veganistisch moet zijn).

Bereidingswijze

De groenten 3 minuten bakken in wat olie. Komijn toevoegen en 1 minuut doorbakken. Dan de rijst en rozijnen kort meebakken. 1/2 liter water en de bouillonpoeder toevoegen en ca 16 minuten onder af en toe roeren laten koken (let op: kooktijd is afhankelijk van de soort rijst!). Zorg dat het water volledig is opgenomen als de rijst gaar is.
Aan het eind de perzik toevoegen en nog even warm laten worden.



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mayli
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top