Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Zwitserse Kaasfondue

  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Voor 4 personen.
1 teen knoflook, halve el citroensap, 400 ml droge witte wijn (Provins Fendant)
30 gr. geraspte gruyêre, 300 gr. geraspte emmentaler, 2 à 3 el maizena, nootmuskaat en witte peper.



Bereidingswijze

Halveer het teentje knoflook en wrijf hiermee de binnenzijde van de fonduepan in. Schenk het citroensap en de wijn in de pan en verwarm het op laag vuur tegen de kook aan. Roer de kaas en delen met een houten lepel door de wijn tot alle kaas is gesmolten. Meng de maizena erdoor tot het een glad mengsle is. Breng op smaak met nootmuskaat en witte peper.

Serveertips

Serveren met versgebakken stokbrood en diverse soorten groente, paprika, komkommer enz.

Bron

Proef& Gall&Gall



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hobbykoknico
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top