Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Zwitserse Kaasfondue

Door: hobbykoknico

  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ontdek meer:

Ingrediënten


Voor 4 personen.
1 teen knoflook, halve el citroensap, 400 ml droge witte wijn (Provins Fendant)
30 gr. geraspte gruyêre, 300 gr. geraspte emmentaler, 2 à 3 el maizena, nootmuskaat en witte peper.



Bereidingswijze

Halveer het teentje knoflook en wrijf hiermee de binnenzijde van de fonduepan in. Schenk het citroensap en de wijn in de pan en verwarm het op laag vuur tegen de kook aan. Roer de kaas en delen met een houten lepel door de wijn tot alle kaas is gesmolten. Meng de maizena erdoor tot het een glad mengsle is. Breng op smaak met nootmuskaat en witte peper.

Serveertip

Serveren met versgebakken stokbrood en diverse soorten groente, paprika, komkommer enz.

Bron

Proef& Gall&Gall



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hobbykoknico
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top