Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Bramentaart met appel

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

125 gr bloem + extra om te bestuiven
50 gr griesmeel
4 el witte basterdsuiker
100 gr koude boter, in blokjes
1 ei, losgelopt
2 friszoete appels (bv. Elstar), geschild
1 doosje bramen (250 gr, diepvries)


HULPMIDDELEN

Deegroller
bakpapier

Bramentaart met appel

Bereidingswijze

Meng de bloem, het griesmeel, 1 el suiker en een mespunt zout in een kom. Voeg de boter toe en meng snel tot grove kruimels. Voeg het ei toe en kneed snel tot een soepel deeg. Vorm er een bal van, dek af met vershoudfolie en leg minimaal 30 min. in de koelkast.

Snijd de appels in vieren, verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in stukjes.
Verwarm de over voor op 200C.
Bestrooi het werkblad dun met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap van ca. 35 cm doorsnede. Leg het deeg op een met bakpapier bekleed bakblik. Schep de appel en de bevroren bramen erop en laat ca. 8 cm. rondom vrij. Bestrooi het fruit met 2 el suiker en vouw de rand naar binnen over het fruit. Bestrooi de rand met de rest van de suiker.
Bak de taart in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.

Serveertips

Warm serveren is het lekkerst.

Bron

Allerhande



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van huisvrouw_en_huisvrouw
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top