Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Andijvie Mysterieus

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

* 1 kilo. aardappelen
* 500 gram andijvie fijn gesneden
* 125 gram magere spekreepjes
* 1 grote ui fijn gesneden
* 1 Mespunt sambal badjak
* 1 eetlepel gembersiroop
* beetje melk
* 1 blokje runderbouillon
* 100 gram roomkaas ( optie )
* gebakken uitjes ( optie )


HULPMIDDELEN

Stamper of mixer

de voorbereidingen
Echt heel erg MYSTERIEUS heerlijk !
Mysterieuze andijvie en Spare ribs om te zoenen, wat een heerlijke combinatie .

Parel62


Deze Andijvie Mysterieus is anders dan andere, proef het en je weet het !!!

Bereidingswijze

De aardappelen koken samen met ½ of ¾ van de andijvie en een blokje runderbouillon.
De ui en de spekreepjes bakken.
Als de aardappels bijna gaar zijn de ui en de spekreepjes toevoegen.
(evt. ook een rookworst )

Maak een beetje melk ( of nog lekkerder stukje roomkaas en extra gebakken uitjes ) warm met de sambal badjak en de gembersiroop. ( De Andijvie Boemboe. )
Als de aardappels gaar zijn dan het water goed afgieten.
( Evt. de pan weer even terug op het "vuur" om al het vocht te verdampen )

De aardappelen stampen te samen met de "Andijvie Boemboe " en de overige rauwe andijvie.

Smul ze !!

Tags, , , , ,

Serveertips

Je kunt het ook heel goed combineren met Spareribs om te zoenen !!



Leuk recept? Deel het
Reacties (23)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ger1958
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top