• Eigen recept

Thais rundvlees met sperziebonen (ook voor de slowcooker)

  • Thais Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 kilogram rundvlees in blokjes van plm. 2 cm. -
3 teentjes knoflook -
1 ½ eetlepel rode currypasta (bijv. Thai Kitchen)-
2 eetlepels sesamolie -
1 verkruimelde vleesbouillontablet -
150 ml runderfond (hiervoor kun je eventueel ook runderbouillon van tabletten gebruiken)-
1 eetlepel zonnebloemolie -
2 uien -
600 gram sperziebonen -
200 ml kokosmelk -
peper, zout

HULPMIDDELEN

Grote stoofpan of slowcooker
koekenpan

Thais rundvlees met sperziebonen

Wat een lekker stoofpotje!


Dit was echt verrukkelijk! We hebben gesmuld van dit heerlijke pittige gerecht. Het is nog lekkerder als je het gerecht een dag tevoren maakt zodat de kruiden goed zijn ingetrokken.

Voorbereiding

Roer de currypasta en sesamolie door elkaar.
Voeg het vlees hier aan toe en meng alles goed met elkaar.
Pel en snipper de uien en de knoflook.
Maak de sperziebonen schoon en snij ze eventueel in tweeën.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote koekenpan.
Bak hierin het vlees in gedeelten snel bruin.
Doe het aangebakken vlees in een grote pan of in de slowcooker.
Bak in het overgebleven vet de uien en de knoflook lichtbruin.
Voeg de uien en de knoflook bij het vlees in de stoofpan. Gebruik je de slowcooker voeg dan direct de sperziebonen toe.
Doe de runderfond, kokosmelk en verkruimelde bouillontablet bij het vlees.
Laat het vlees op een lage warmtebron plm. 2 2 ½ uur sudderen. Voeg het laatste half uur de sperziebonen erbij.
Gebruik je de slowcooker zet deze op de laagste stand gedurende plm. 6 uur.
Maak op smaak met peper en zout.

Serveertips

Erg, erg lekker met een goede Thaise rijst.
Wij hebben er komkommersalade en tomatensalade bij gegeten.

Leuk recept? Deel het
Reacties (8)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies