Basis recept cupcakes

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Ingrediënten voor 12 cupcakes
125 gram roomboter op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk op kamertemperatuur
2 ( grote) eieren op kamertemperatuur

HULPMIDDELEN

1 grote kom,
1 mixer met beslag haken,
2 eetlepels,
1 houten prikker,
1 (afkoel)rooster.
houten plank of bord

Eigen cupcakes

Basis recept met tips voor het maken van cup cakes

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden en het rooster in het midden van de oven staat.
Zet een cupcake bakblik met daarin papieren bakvormpjes klaar.
Als je een cupcake bakblik gebruikt blijven de cupcakes beter in vorm tijdens het bakproces.
Het is ook makkelijker om de vormpjes te vullen met het beslag. Meestal gaan er 12 cupcakes in een cupcake bakblik.

Doe de boter in een kom en voeg de suiker toe. Zet de mixer aan op middelhoge snelheid en mix de boter en de suiker goed door elkaar heen, totdat er een lichte en luchtige massa ontstaat.
Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe.
Mix telkens de massa met de mixer op middelhoge snelheid als je een ei hebt toegevoegd.

Voeg nu beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe. Mix telkens de massa met de mixer op middelhoge snelheid als je een hoeveelheid meel hebt toegevoegd.
Als laatste voeg je de melk toe en mix je nog eens twee minuten alles goed door elkaar met de mixer op middelhoge snelheid, tot een luchtig en glad beslag.


bakvormpjes eerder al in hebt gedaan. Het vullen gaat nu heel makkelijk.
Neem een eetlepel en schep een beetje beslag in het midden van het papieren cupcake vormpje. Met een tweede lepel schraap je het


Open de oven en zet het cupcake bakblik in het midden van de oven op het rooster. Mocht je een magnetron gebruiken met oven functie waarvan de plaat rond draait is dit geen enkel probleem. Bak de cupcakes 20-25 minuten in de oven op 170 graden. Je kunt het beste de ovendeur tussentijds niet openen, anders zakken de cupcakes misschien in. Na 20 minuten open je de ovendeur en prik je met een houten prikker in een cupcake om te controleren of de cupcakes gaar zijn. Wanneer er geen nat beslag aan de houten prikker blijft kleven kunnen de cupcakes uit de oven gehaald worden. Kleeft er nog wel nat beslag aan de houten prikker, dan laat je de cupcakes nog 5 minuten in de oven bakken. Controleer na 5 minuten weer of de cupcakes gaar zijn en haal ze uit de oven als dat zo is. Let op: iedere oven is anders, hierdoor kan de baktijd van je cupcakes verschillen.

Bereidingswijze

Neem een eetlepel en schep een beetje beslag in het midden van het papieren cupcake vormpje. Met een tweede lepel schraap je het beslag van de lepel in het vormpje. Vul de papieren bakvormpjes tot 2/3 vol.
Zo kunnen de cakejes goed rijzen en zullen ze niet boven het papieren vormpje uit steken als ze klaar zijn. Hoe platter de cupcakes zijn als ze gebakken zijn, hoe makkelijker je ze kan garneren.
Open de oven en zet het cupcake bakblik in het midden van de oven op het rooster. Mocht je een magnetron gebruiken met oven functie waarvan de plaat rond draait is dit geen enkel probleem. Bak de cupcakes 20-25 minuten in de oven op 170 graden.
Je kunt het beste de ovendeur tussentijds niet openen, anders zakken de cupcakes misschien in.
Na 20 minuten open je de ovendeur en prik je met een houten prikker in een cupcake om te controleren of de cupcakes gaar zijn. Wanneer er geen nat beslag aan de houten prikker blijft kleven kunnen de cupcakes uit de oven gehaald worden. Kleeft er nog wel nat beslag aan de houten prikker, dan laat je de cupcakes nog 5 minuten in de oven bakken. Controleer na 5 minuten weer of de cupcakes gaar zijn en haal ze uit de oven als dat zo is.
Let op: iedere oven is anders, hierdoor kan de baktijd van je cupcakes verschillen.

Als je de cupcakes uit de oven hebt gehaald laat je ze in het cupcake bakblik afkoelen op een koel rooster. Zijn je cupcakes onverhoopt toch iets boller dan de bedoeling is, leg dan meteen nadat je de cupcakes uit de oven hebt gehaald een (brood)plankje op het cupcake bakblik. Na ongeveer 1 minuut haal je het plankje er weer van af, je cupcakes zijn nu platgedrukt.

Serveertips

Als de cupcakes helemaal zijn afgekoeld haal je de cupcakes voorzichtig uit het cupcake bakblik. De papieren bakvormpjes kunnen om de cupcakes heen blijven zitten.

Glazuur
Ingrediënten
3-5 theelepel(s) water, afhankelijk van de dikte die je wenst voor je glazuur
150 gram poedersuiker
eventueel kleurstof[dr. Oetker].
Of maak ze zo:
Voor roze glazuur: 3 lepels bessensap
Voor gelig glazuur: 4 lepels geconcentreerd sinaasappelsap
Voor oranje glazuur: 4 lepels sinaasappellimonadesiroop


Bereiding
Zeef de poedersuiker in een kom, roer het vocht erbij (beetje bij beetje). Bestrijk bijvoorbeeld een "afgekoelde" koek ermee. Dan 1½ uur drogen.






Bereiding
Zeef de poedersuiker in een kom, roer het vocht erbij (beetje bij beetje). Bestrijk bijvoorbeeld een "afgekoelde" koek ermee. Dan 1½ uur drogen.




Opmerking
Voor roze glazuur: 3 lepels bessensap
Voor gelig glazuur: 4 lepels geconcentreerd sinaasappelsap
Voor oranje glazuur: 4 lepels sinaasappellimonadesiroop









Stem of voeg toe op



Reacties

Reactie is niet OK
Reactie van: cloetje @ 08 Mei 11 15:59
mmmmh lekker smakelijk iedereen



Reactie is niet OK
Reactie van: lieke @ 29 Apr 11 15:34
Ik ga dit voor koninginnen dag gebruiken ik hoop dat het een beetje verkoopt



Reactie is niet OK
Reactie van: lieke @ 18 Mrt 11 15:14
Ik ga het maken om wat goed te maken met mijn vrienden, kijken of het lukt



Reactie is niet OK
Reactie van: renee @ 19 Feb 11 13:20
Je kan ook limonade gebruiken, dat hebben wij gedaan



Reactie is niet OK
Reactie van: merel @ 01 Feb 11 18:17
Tja, als je niet van zoet houdt wel.. gewoon een keer proberen zou ik zeggen!



Reactie is niet OK
Reactie van: Fiorella @ 30 Jan 11 18:25
Wordt het dan niet TE zoet door de poedersuiker?



Reactie is niet OK
Reactie van: merel @ 22 Jan 11 18:48
Op de volgende site staan kleurstoffen, daar kan je het ook mee doen! Hoeft alleen maar paar druppeltjes toe te voegen. staat ook goud en zilver bij etc. http://www.bakzolder.nl/Kleurstoffen/poeders/Page-2-20.html



Reactie is niet OK
Reactie van: fleur @ 14 Jan 11 18:35
Ik vind dit een goed recept



Reactie is niet OK
Reactie van: johanna zuidema @ 20 Dec 10 17:38
Bedankt Anna, toen ik me aanmeldde ging er even iets mis daarom staat het bij reacties maar intussen ben ik gewoon aangemeld.



Reactie is niet OK
Reactie van: Anna @ 20 Dec 10 14:27
Hallo Johanna, Je kunt jezelf daarvoor aanmelden. (zie linksonder op de homepage; "nieuwsbrief" Groet, Anna KookJij.



Reactie is niet OK
Reactie van: johanna zuidema @ 20 Dec 10 10:30
Ik wil graag een nieuws brief en leuke recepten van u ontvangen.



Reactie is niet OK
Reactie van: eva @ 16 Dec 10 16:10
HEE tip voor bruine glazuur: stuk chocolade smelten d.m.v aubain- mairie of wat cacao erdoor mengen.



Reactie is niet OK
Reactie van: deante @ 15 Dec 10 01:34
Ik wil graag een kerst cupcake proberen te maken maar hoe maak je goud



Reactie is niet OK
Reactie van: melvin @ 11 Dec 10 09:58
Weet je wat ook lekker is? een vleugje citroen sap!!! Smakkie jongen



Reactie is niet OK
Reactie van: Syl und Eef @ 22 Nov 10 14:45
We zyn nu cakejes aan `t maken , dadelyk glazuur erop we laten weten of het is gelukt! xxx sylvia en eva



Reactie is niet OK
Reactie van: sannie @ 19 Nov 10 16:50
voor kleuren kun je ook kleurstoffen gebruiken



Reactie is niet OK
Reactie van: bob @ 10 Nov 10 17:20
Mij lukte glazuur maken niet echt door oranje kleur stoffen toe te voegen, het smaakte ook niet echt naar glazuur



Reactie is niet OK
Reactie van: Lea @ 30 Okt 10 18:51
Ik heb wel eens gelezen dat je poedersuiker maakt, door gewone suiker te malen. Dacht in een keukenmachine, staafmmixer of gewone mixer. Ik heb het niet zelf uitgeprobeerd



Reactie is niet OK
Reactie van: Debbie @ 24 Okt 10 16:33
Dit kan echt iedereen !! Super makkelijk. Gewoon wat poedersuiker in een bakje strooien. En dan druppel voor druppel toevoegen wat je er door wilt hebben. Water, ranja, sinaasappelsap, aquarius.



Reactie is niet OK
Reactie van: Anna @ 22 Okt 10 14:50
Doe er met een lepel steeds een klein beetje water bij tot het lekker dik & romig is. Groet, Anna.



Reactie is niet OK
Reactie van: IIKRAAAM @ 22 Okt 10 14:31
Ik weet nog niet helemaal hoeveel water je erbij moet voegen , kan iemand me dat uitleggen ?



Reactie is niet OK
Reactie van: loni @ 10 Okt 10 11:04
Ik wil heel graag een glazuur taart maken maar ik heb geen poedersuiker meer.



Reactie is niet OK
Reactie van: jessica @ 05 Okt 10 12:19
Maar wordt het glazuur dan zelf hard? Als je poedersuiker mengt met water, zoals hier wordt genoemd?



Reactie is niet OK
Reactie van: Saroya @ 01 Okt 10 20:03
Ik zou een taart voor mijn neefje maken hij werd 4 jaar dus ik dacht ik maak een taart tot dat ik mijn boek kwijtraakte *vraag me niet hoe*en... ik wist wel hoe ik het moest maken maar het glazuur niet, maar nu zie ik dit, dank je wel



Reactie is niet OK
Reactie van: Chris @ 25 Sept 10 13:09
Je kan ook gewoon kleurstof in de winkel kopen



Reactie is niet OK
Reactie van: marian @ 20 Sept 10 09:53
Hoe krijg ik zwart glazuur



Reactie is niet OK
Reactie van: eyhdhx @ 19 Sept 10 20:14
Nu weet ik dat voor op mijn cakes



Reactie is niet OK
Reactie van: Dienie @ 11 Aug 10 20:11
Hallo, ik heb nog een tip voor je voor groene glazuur. Je hebt in de winkel wel groene limonadesiroop, dat kun je er ook doorheen doen. 4 eetlepels. Groetjes Dienie



Reactie is niet OK
Reactie van: Hannah @ 07 Aug 10 21:39
Hoe maak je: -paarse -goude -zilveren glazuur? kan je mij een mailtje sturen? alvast bedankt! groetjes



Reactie is niet OK
Reactie van: lizet @ 07 Aug 10 12:19
Het was wel leuk maar er moet bij staan hoeveel water en het staat allemaal door elkaar en dan is het lastiger lezen:s



Reactie is niet OK
Reactie van: mmaas @ 05 Aug 10 20:09
Heel leuk!! Maar er staat niet bij hoeveel water....



Reactie is niet OK
Reactie van: brittje @ 07 Jul 10 20:46
ik ga het vrijdag proberen met rode witte blauwen en oranje glazuur



Reactie is niet OK
Reactie van: Anouk @ 06 Jul 10 15:53
Ik ga het over 20 minuutjes uit proberen ik hoop dat het werkt met siroop heb van AH merk gekocht Ik laat het weten of het smaakt



Reactie is niet OK
Reactie van: cook not pro lol @ 24 Mei 10 08:43
Lekker, heb ik eerder gedaan maar wou ff kijken. Ik ga inplaats van roze koeken oranje koeken maken is wel gelukt zo simpel hup holland hup !!!!



Reactie is niet OK
Reactie van: xenn @ 15 Mei 10 15:25
wij beginnen er niet eens aan duurt veel te lang.



Reactie is niet OK
Reactie van: ..... @ 09 Mei 10 13:54
Kan je het ook met groene limonade siroop doen?????



Reactie is niet OK
Reactie van: girl @ 08 Mei 10 19:13
Zo lekker



Reactie is niet OK
Reactie van: lo @ 25 Apr 10 21:28
welke merk sinaasappellimonade ranje kan ik het beste gebruiken > van Carvan Cevitam wordt de glazuur n.l. niet oranje



Reactie is niet OK
Reactie van: aastrid @ 11 Apr 10 16:55
Zo lekker!!!



Reactie is niet OK
Reactie van: ikke @ 11 Apr 10 16:06
Lijkt me best lekker, ga ik zo uitproberen op zandkoekjes



Reactie is niet OK
Reactie van: anouk @ 01 Apr 10 18:41
Oke voor iedereen die dit te makkelijke recept niet begrijpt, nog een keertje uitleg! Je neemt poedersuiker begin bijvoorbeeld met 3 eetlepels. gooi dat beetje bij beetje met een theelepeltje water/siroop/drank/sap erbij... daarna kan je nog kleurstof toevoegen! wil je meer maken dan doe je hetzelfde weer opnieuw als iemand het nu nog niet snapt is die echt heeeeeel dom!



Reactie is niet OK
Reactie van: Ikke @ 31 Mrt 10 19:42
Hoeveel water heb ik nodig?



Reactie is niet OK
Reactie van: c @ 29 Mrt 10 16:08
chocolade glazuur maak je door cacao toe te voegen



Reactie is niet OK
Reactie van: ik @ 28 Mrt 10 12:43
Hoeveel water moet je hebben ? Of hoe weet ik dat ik genoeg water heb ?



Reactie is niet OK
Reactie van: iemand @ 07 Mrt 10 11:33
Kun je ook chocoladeglazuur maken?



Reactie is niet OK
Reactie van: Susanne @ 04 Mrt 10 13:11
Hoe maak ik cocosglazuur?



Reactie is niet OK
Reactie van: marlies @ 03 Mrt 10 18:45
hoe maak je zwarte glazuur?



Reactie is niet OK
Reactie van: maloe @ 28 Feb 10 13:15
Wij zijn bezig met cakejes en hebben paarse glazuur gemaakt. Bedankt voor het recept



Reactie is niet OK
Reactie van: Els @ 21 Feb 10 11:35
blauw glazuur kan je maken van blauwe sportdrank en groen van groene limonadesiroop. Veel plezier!



Reactie is niet OK
Reactie van: Tina & Yasmine @ 20 Feb 10 14:24
Wy hebben een brownie gemaakt met glazuur op het zal lekker wordn mmm...



Reactie is niet OK
Reactie van: Debs @ 13 Feb 10 16:38
Kleurstof voor in glazuur en andere voedingswaren kan je kopen in de delhaize in België.



Reactie is niet OK
Reactie van: queenie @ 13 Feb 10 14:47
Poedersuiker is gewoon gemalen suiker.



Reactie is niet OK
Reactie van: femke @ 13 Feb 10 14:18
@david: je kan wat gewone suiker fijnmalen (met staafmixer of vijzel)of gewoon even langs de winkel gaan .



Reactie is niet OK
Reactie van: david @ 12 Feb 10 19:35
hallo ik heb geen poeder suiker wat moet ik doen?



Reactie is niet OK
Reactie van: Jentl @ 30 Jan 10 15:34
Morgen verjaar ik. ik word dan 12 jaar. Dus daarvoor gaan we cupcakes maken. Ik hoop dat het lekker word. We gaan dit recept voor de glazuur gebruiken. Maar welke kleuren van Glazuur kun je nog allemaal maken ? Groetjes



Reactie is niet OK
Reactie van: Joyce @ 20 Jan 10 04:48
mijn zoontje is vrijdag jarig en wil cakejes met blauwe glazuur, hoe maak je blauwe glazuur?



Reactie is niet OK
Reactie van: fladimier @ 13 Jan 10 15:01
Voor roze kun je ook aardbeien limonade siroop gebruiken hoor



Reactie is niet OK
Reactie van: Bobbie @ 09 Jan 10 14:05
groene glazuur kun je maken van heksensiroop.. Ik weet dat het bestaat, maar waar je het kan krijgen weet ik niet. Als je dicht bij Duitsland woont kun je daar `Waldmeister`siroop halen.



Reactie is niet OK
Reactie van: ikke @ 02 Jan 10 15:09
euhm, ik zie veel reacties dat het heel goed is, zou dat ook lekker zijn op donuts??



Reactie is niet OK
Reactie van: nickie @ 30 Dec 09 18:07
dat is lekker maar hoe maak je groene glazuur



Reactie is niet OK
Reactie van: poedersuiker @ 28 Dec 09 14:46
glazuur is lekker. en wij gaan cupcakes maken



Reactie is niet OK
Reactie van: Quir @ 26 Dec 09 10:02
nou dat is mooi dat het lekker is kleurstof koop je bij taarten-winkels en ik denk ook wel bij bakkers! - en je moet 1 eetlepel water doen en als het dan nog heel dik is 1 theelepel!! -xxx-



Reactie is niet OK
Reactie van: Julia @ 24 Dec 09 18:35
Ik heb cupcakes gebakken en dit glazuur is er vast heerlijk bij!



Reactie is niet OK
Reactie van: gemmert @ 08 Dec 09 16:37
Nou zeg, het glazuur was heerlijk, om van te smullen Ik heb met m`n kids alle kleuren gemaakt, erg leuk.



Reactie is niet OK
Reactie van: roger @ 08 Dec 09 07:16
Ik heb via internet kleurstoffen besteld en dan doe je een tandenstoker even met het puntje in zo`n kleur dompelen en dan door de al gemengde glazuur ik heb een set van 12 kleuren.



Reactie is niet OK
Reactie van: gogog @ 07 Dec 09 17:18
Nou ik vond het glazuur heerlijk. Maar er was wel een probleem want ik kon nergens bessen sap vinden, kunnen julie me helpen? Waar kan je bessen sap halen?



Reactie is niet OK
Reactie van: GR8 @ 01 Dec 09 12:02
allleessssss ROSE is lkkrr



Reactie is niet OK
Reactie van: mika @ 22 Nov 09 15:41
Heel lekker, ik maak een cake en dit is er heerlijk op! groetjes



Reactie is niet OK
Reactie van: Nina @ 22 Nov 09 12:48
heel lekker&leuk



Reactie is niet OK
Reactie van: sietse @ 16 Nov 09 19:25
Ik ga dit recept gebruiken voor op school. Kado koekjes maken



Reactie is niet OK
Reactie van: Anoniem @ 10 Nov 09 14:59
wat ook heel lekker is als garnering bijvoorbeeld is. je maakt glazuur, neemt ingevet bakpapier en strijkt daar op de glazuur uit. dan in de vriezer (koelkast kan ook maar dat duurt langer) en dan na ongeveer 2 uur is het hard en kun j er vormpjes van maken



Reactie is niet OK
Reactie van: Judith @ 26 Okt 09 17:59
met gewone suiker kun je het heel goed verdikken. verder is dit gewoon simpel + lekker !



Reactie is niet OK
Reactie van: edoooo @ 17 Okt 09 12:26
doe er met een lepel steeds een klein beetje water bij tot het lekker dik & romig is. Kleurstof vind je bij de ah bij de bakproducten of bij indische of chinese toko`s



Reactie is niet OK
Reactie van: Tara @ 17 Okt 09 12:11
hoeveel water??????????



Reactie is niet OK
Reactie van: RZES @ 26 Sept 09 15:29
Hoeveel water



Reactie is niet OK
Reactie van: Simone @ 24 Sept 09 22:06
Wie kan mij vertellen waar ik blauwe kleurstof kan kopen?



Reactie is niet OK
Reactie van: quir @ 22 Sept 09 12:56
ik zou een grote eetlepel doen meer niet



Reactie is niet OK
Reactie van: quir @ 22 Sept 09 12:54
blauwe glazuur heeell makkelijk! ik zou doen een beetje blauwe kleurstof met een beetje water en veel poedersuiker tot dat het een beeetje dik word dan heb je zo blauwe kleurstof! -xxx-



Reactie is niet OK
Reactie van: nicole @ 15 Sept 09 22:54
waarschijnlijk een beetje laat, maar heb je al eens blauwe sportdrank(aqaurius) voor blauwe glazuur geprobeerd??



Reactie is niet OK
Reactie van: nicole @ 15 Sept 09 22:48
je kan alle limonadesoorten nemen, ik bv. had groene glazuur met groene limonade!! Poedersuiker en dan voorzichtig de limonade erbij en goed roeren tot je de gewenste dikte hebt. Even uitproberen op een biscuitje en zo wordt je een echte keukenprins(es)



Reactie is niet OK
Reactie van: ik @ 12 Sept 09 17:11
Ik heb de glazuur over de brownies gedaan en dat was heerlijk



Reactie is niet OK
Reactie van: Anoniem @ 24 Aug 09 13:45
hoeveel water



Reactie is niet OK
Reactie van: ??? @ 23 Aug 09 13:07
Hoe maak je blauwe glazuur??



Reactie is niet OK
Reactie van: Esmee @ 21 Aug 09 14:59
Ik heb net de cake in de oven gezet zometeen maak ik glazuur! Esmee



Reactie is niet OK
Reactie van: jessica @ 18 Aug 09 18:01
maar hoeveel water moet er bij???



Reactie is niet OK
Reactie van: harliza @ 13 Aug 09 17:15
Het is de beste recept alller tijden dus probeer en reageer



Reactie is niet OK
Reactie van: wouter stolwijk @ 13 Aug 09 12:51
Ik snap het niet helemaal maar ja komt natuurlijk om dat ik niet zo slim ben maar ik ga het toch proberen



Reactie is niet OK
Reactie van: JortJelleSanne @ 11 Aug 09 16:00
WIJ GAAN HET MAKEN



Reactie is niet OK
Reactie van: hoj @ 09 Aug 09 12:50
Wij gaan het vanmiddag proberen hopelijk gaat het lukken



Reactie is niet OK
Reactie van: celine @ 28 Jul 09 11:56
Ik ga het zo testen met cakejes, dankjewel voor dit lekkere recept SUPEERRR !!



Reactie is niet OK
Reactie van: Ikke @ 27 Jul 09 13:12
Dankjewel! Wij gaan vanmiddag hoogstwaarschijnlijk fantastische cupcakes maken met deze glazuur erop! Dankje!



Reactie is niet OK
Reactie van: Leroy en Alicia @ 18 Jul 09 09:23
Wij gaan het direkt uitproberen! We krijgen vast de lekkerste cakejes met leroy`s verjaardags feestje!!



Reactie is niet OK
Reactie van: Maartje&Floor @ 14 Jul 09 13:34
Thanks voor de goede tips! Wij hebben nu heeeele lekkere koekjes. kusjes (ll)



Reactie is niet OK
Reactie van: wij @ 09 Jul 09 15:49
Wij gaan er dadelijk cakejes mee glazuren Wens ons maar geluk groetjes



Reactie is niet OK
Reactie van: lilly @ 05 Jul 09 12:56
wij hebben het ook gemaakt echt heerlijk



Reactie is niet OK
Reactie van: kimberley @ 02 Jul 09 13:35
Ik heb het net gemaakt, maar ik heb het gekleurd met kersen (kers sap eruitknijpen) nu is het een soort lichtroze.



Reactie is niet OK
Reactie van: wietze @ 01 Jul 09 13:43
Mijn moeder heeft per ongeluk gewone suiker gedaan



Reactie is niet OK
Reactie van: cato @ 26 Jun 09 19:02
ik weet niet of het gaat lukken maar ik hoop dat het lukt?wens me geluk!



Reactie is niet OK
Reactie van: mema @ 22 Jun 09 18:26
Hahahahaha.. wat grappig toch!! Ik en mijn vriendin. Zijn ermee bezig. Hopelijk lukt het doeggggg



Reactie is niet OK
Reactie van: Iman @ 29 Mei 09 16:27
Ik ben nu basketbalmuffins aan het maken. Dat doe ik zo: maak de muffins klaar volgens het recept. Maak oranje glazuur (redelijk dik) en doe het op de muffins. Voor de "lijnen" van de basketbal gebruik ik dropveters. Nu hopen dat het lukt!



Reactie is niet OK
Reactie van: Chloe @ 22 Mei 09 09:48
Als je een dikker glazuur wilt, voor bijv. cupcakes, kan je ook `botercreme` maken. 100 gram zachte boter 200 gram poedersuiker 1 tl vanille-essence 1 scheutje melk (indien nodig) *Uit: `Cupcakes`-Janet Smith Doe er wat kleurstof bij en je hebt mooi dik glazuur (perfect om te spuiten). Klop de boter romig in een kom, zeef de poedersuiker erbij. Klop weer tot je een luchtig mengsel hebt. Dit glazuur is heel lekker, en wordt niet heel hard. Perfect om mee te spuiten!



Reactie is niet OK
Reactie van: Tim @ 19 Mei 09 13:59
ik had al eens van dit recept gehoord maar het mislukte steeds. toen ben ik maar eens op internet gaan kijken en vond ik deze site. ik heb niet zo veel nodig maar ik had veel te weinig poedersuiker gebruikt. ik heb er bij gedaan en nu maar hopen dat dit wel lukt



Reactie is niet OK
Reactie van: Roy! @ 18 Mei 09 17:37
ik maak het ook, voor de snoeptaart ! woehoe



Reactie is niet OK
Reactie van: elsje @ 17 Mei 09 14:28
hoi wij zij ook glazuur aan het maken



Reactie is niet OK
Reactie van: quinty,anneleen & Tessa @ 29 Apr 09 14:27
Wij zijn nu ook glazuur aan het maken, maar het word niet veel dikker, Hoe moet je het dikker maken. Er zit al een hele bus poedersuiker in! groetjes



Reactie is niet OK
Reactie van: shar @ 11 Apr 09 11:16
je neemt eiwit en klopt dit op tot het romig is, dan voeg je er veel poedersuiker bij. dan krijg je een mooie witte glazuur. voeg voor verschillende kleuren, kleurstofjes toe(verkrijgbaar in de supermarkt) taart/cake laten afkoelen voor glazuren. met water gemaakte glazuur is niet lkkr en heel doorzichtig en amateuristisch.



Reactie is niet OK
Reactie van: Powergirl @ 20 Mrt 09 16:32
Ik heb een vraagje,, Ik wil chocoladeglazuur maken, kan ik dan bij de glazuur cacaopoeder bij doen? grz



Reactie is niet OK
Reactie van: Sanne @ 14 Mrt 09 15:42
Ik heb nu een cake gebakken en nou wil ik er glazuur over heen doen, moet ik dan eerst de cake laten afkoelen en dan pas de glazuur er over heen of kan het ook nog als de cake warm is..



Reactie is niet OK
Reactie van: thomas en natasha @ 14 Mrt 09 11:31
het was een uitmuntend betrekkelijk goed recept we waren zeer overweldigd met het resultaat. we kunnen het aanbevelen. we hebben mieters genoten van het dit zinderende traktatie.



Reactie is niet OK
Reactie van: astrid @ 04 Mrt 09 18:16
heheeeey nou perfect recept, echt overweldigend! Ik kwam niet meer bij van de shock, omdat het zo`n perfect glazuurpuree werd in de glans van mn ogen, en het water druppelde uit mn mond. kortom, GEWELDIG



Reactie is niet OK
Reactie van: lika @ 18 Feb 09 16:51
haaai! Het was er lekker. kus lika!



Reactie is niet OK
Reactie van: Djordy @ 04 Feb 09 17:52
hu er moet toch ei bij nu is het toch doorzichtig glazuur?



Reactie is niet OK
Reactie van: feyenoordmama @ 20 Jan 09 20:07
over glazuur?



Reactie is niet OK
Reactie van: myrthe @ 20 Jan 09 19:50
uhh, Sanne hoe bedoel je dit?



Reactie is niet OK
Reactie van: sanne @ 20 Jan 09 16:33
ik wil geen mailtjes van glazuur heb je mij gehoord sanne



Reactie is niet OK
Reactie van: myrthe @ 20 Jan 09 10:32
er moet toch nog iets van ei bij? Eiwit of eigeel en dat dan geklopt.



Reactie is niet OK
Reactie van: essie @ 14 Jan 09 20:24
nou jongens zo moeilijk is het toch niet???



Reactie is niet OK
Reactie van: Jelke en Jorn @ 26 Dec 08 17:31
Ze zeggen toch : beetje bij beetje? Wel dan blijf je maar beetje bij beetje bijdoen totdat je ziet dat het een "papje" wordt en dan stop je gewoon



Reactie is niet OK
Reactie van: robin @ 25 Dec 08 09:30




Reactie is niet OK
Reactie van: feyenoordmama @ 20 Dec 08 14:58
ik neem gewoon een beetje water en doe er net zoveel poedersuiker uit een strooibus bij tot het op behangerslijm lijk.... dit kan je dan kleurtjes geven met limonadesiroop of voedingskleurstoffen



Reactie is niet OK
Reactie van: nelle @ 20 Dec 08 13:47
ik snap er niet veel van, kan je het even stap voor stap uitleggen?groetjes nelle



Reactie is niet OK
Reactie van: feyenoordmama @ 19 Dec 08 19:25
groene glazuur? ik zou die muntsiroop eens proberen...



Reactie is niet OK
Reactie van: shauni cardinael @ 18 Dec 08 14:52
ik vind het glazuur lekker alleen wel weinig informatie want je weet niet of je nu een koffielepel of een soeplepel moe nemen en je weet ook niet hoeveel water je moet gebruiken



Reactie is niet OK
Reactie van: Astrid @ 03 Dec 08 19:27
De poedersuiker met koffie aanlengen ipv water is ook erg lekker!



Reactie is niet OK
Reactie van: Gabbeer @ 02 Dec 08 18:00
Hoe maak je groene kleurstof Vind ik mooie kleur



Reactie is niet OK
Reactie van: nigel de vos @ 27 Nov 08 17:51
Wat weinig informatie had meer detail nodig vind ik!



Reactie is niet OK
Reactie van: ellen @ 27 Nov 08 16:16
hoi ik wil graag weten hoeveel water je moet gebruiken....



Reactie is niet OK
Reactie van: hietkamp @ 18 Nov 08 19:01
waar koop ik geconsentreerd sinaasappelsap voor glazuur?



Reactie is niet OK
Reactie van: thera @ 13 Nov 08 23:14
natuurlijk kun je glazuur met kleurstof maken.



Reactie is niet OK
Reactie van: viviaqn @ 13 Nov 08 17:31
kun je glazuur ook met kleurstof maken?



Reactie is niet OK
Reactie van: Thera @ 31 Okt 08 16:17
bij de toko pandan pasta kopen en een klein druppeltje in de glazuur.



Reactie is niet OK
Reactie van: madelon @ 29 Okt 08 11:11
geen water, maar een klein beetje groene aanmaak limonade bij de poedersuiker doen.



Reactie is niet OK
Reactie van: Emma @ 28 Okt 08 23:17
Weet er iemand hoe je groene glazuur maakt?



Reactie is niet OK
Reactie van: amber @ 26 Okt 08 17:49
echt de max!!!!!



Reactie is niet OK
Reactie van: esmee @ 26 Okt 08 13:07
hoi ik ben esmee en ik maak een taart en ik ben 10:



Reactie is niet OK
Reactie van: sanne @ 01 Okt 08 12:36
de glazuur was lekker



Reactie is niet OK
Reactie van: Thera @ 15 Sept 08 09:03
Beste glazuur:1 eiwit,150 gr poedersuiker, 1/2 tl azijn en evt kleurstof. Goed roeren tot de juiste dikte om een taart te bestrijken of voor versiering.



Reactie is niet OK
Reactie van: Veronique @ 06 Sept 08 15:53
Voor de lekkerbekken... i.p.v. water of siroop kan je ook een likeurtje gebruiken zoals blue curacao, grand marnier, ed.



Reactie is niet OK
Reactie van: dani @ 26 Aug 08 21:03
meestal als je iets vloeibaars met poeder mengt zoals poeder met water dan is het meestal 2 op 1



Reactie is niet OK
Reactie van: verannabelle @ 22 Jul 08 12:11
Je moet steeds kijken hoeveel water je er bij moet doen je kan niet zeggen hoeveel. Tip: Met een ei er door in plaats van water wqordt het nog lekkerder. Met kleurstof kan je ook de kleurtjes maken.



Reactie is niet OK
Reactie van: marjolein @ 21 Jul 08 15:02
ik wil witte glazuur op muffins doen maar hoeveel water moet er dan bij 200 gram poedersuiker? groetjes



Reactie is niet OK
Reactie van: Arianne @ 09 Jul 08 18:14
sorry hoor maar hebben jullie dat thuis nooit geleerd ofzo?? gewoon water en poedersuiker mengen tot een glad papje... al eeeuwen oud



Reactie is niet OK
Reactie van: Birgit @ 26 Jun 08 14:17
Met de kleurstof die je in de toko kunt kopen kun je dus ook bijvoorbeeld smurfenijs maken (blauw)



Reactie is niet OK
Reactie van: sven @ 16 Jun 08 14:46
Hoi Hoi ik vond deze glazuur echt een heel leuk idee en het smaakte lekker op me Ek en iedereen vond me koekjes lekker echt wel Heel erg bedankt



Reactie is niet OK
Reactie van: maryam @ 11 Mei 08 12:40
kan het ook met gewone suiker



Reactie is niet OK
Reactie van: maryam @ 11 Mei 08 11:57
moet er allleen water en p-oedersuiker



Reactie is niet OK
Reactie van: Maryam @ 06 Mei 08 09:14
Zijn het Eetlepels of TheeLepels?



Reactie is niet OK
Reactie van: Maryam @ 05 Mei 08 16:12
Hoeveel water moet er in om glazuur te maken?



Reactie is niet OK
Reactie van: lanin @ 03 Mei 08 19:16
IETS voor harry van der plas! het is waar je kan het kopen in de winkel, maar het is gewoon leuk om zelf te maken



Reactie is niet OK
Reactie van: harliza @ 29 Apr 08 10:21
wat zijn orange snippers?



Reactie is niet OK
Reactie van: liza @ 27 Apr 08 19:39
wat voor oranje snippers???



Reactie is niet OK
Reactie van: madelon @ 20 Apr 08 21:20
ik blijf lachen!! vergeet niet dat je er heel veel water in moet doen en 15 min op een laag vuurtje



Reactie is niet OK
Reactie van: anette @ 19 Apr 08 17:49
1,5 Dl, staat op de verpakking



Reactie is niet OK
Reactie van: lotte @ 19 Apr 08 15:29
hoeveel water moet je er bij voegen ?



Reactie is niet OK
Reactie van: Edwin @ 22 Mrt 08 17:36
hoe veel water



Reactie is niet OK
Reactie van: harry van der plas @ 01 Feb 08 20:31
het is handig dat het wordt uitgelegd en het hele recept er staat maar het is in elke supermarkt verkrijgbaar



Reactie is niet OK
Reactie van: anette @ 20 Jan 08 15:35
ook wel te koop van Dr. Oetker of Home Made, gewoon in de Albert Heijn.



Reactie is niet OK
Reactie van: m.versluis @ 24 Dec 07 01:08
glazuur of ook wel fondant genaamd , is ook kant en klaar te verkrijgen . in heel veel kleuren .waar ! op de pleinweg bij zuidplein in rotterdam . winkel heet cakeplanet .



Reactie is niet OK
Reactie van: annie @ 18 Nov 07 11:36
bij xotus in delft vlakbij ikea kan je heel veel soorten eetbare kleurstoffen kopen zoveel had ik nog nooit gezien van poeder tot essance



Reactie is niet OK
Reactie van: kelly @ 13 Nov 07 12:10
heel erg bedankt Astrid en Cherida voor jullie reactie gr kelly



Reactie is niet OK
Reactie van: cherida @ 13 Nov 07 11:56
Bij mij lukte het nooit!Nu weet ik hoe het moet!!!



Reactie is niet OK
Reactie van: Astrid @ 03 Nov 07 18:12
Bij de toko hebben ze alle kleuren, ook blauw. Je hebt maar een paar druppels nodig dus je doet er heel lang mee. Leuk voor kinderen: je tong wordt ook blauw...



Reactie is niet OK
Reactie van: kelly @ 02 Nov 07 09:50
hoi ik heb even een vraagje hoe maak je blauwe glazuur, en waar kan je de kleurstof kopen? al vast bedankt



Reactie is niet OK
Reactie van: gladys @ 15 Okt 07 21:29
ikvint het heel lekkervet spang ik ben het nu aant maken



Reactie is niet OK
Reactie van: kayth @ 12 Okt 07 18:00
zo veel vragen en opmerkingen voor zoiets nou succes als jullie iets willen maken met meer dan 2 lettergrepen wees een beetje creatief rommel een beetje je leert het beste door te proberen !!!!!!



Reactie is niet OK
Reactie van: emmy @ 24 Sept 07 21:56
ik vraag me echt af wat oranje snippers zijn. De Super heeft ze niet en de C1000 ook niet. Kan ze zeker daar verkrijgen waar ook het anijszaad te verkrijgen is



Reactie is niet OK
Reactie van: Anna @ 05 Sept 07 14:50
Je kunt veel makkelijker roze glazuur krijgen, door het gewoon in de supermarkt te kopen onder de naam: princessenglazuur(framboos). het is van dr. oetker. Snel en gemakkelijk.



Reactie is niet OK
Reactie van: madelon @ 01 Aug 07 10:08
Ik heb nog nooit zo gelachen om reacties op een recept!!! allemachtig... tip: bruine glazuur: poedersuiker+cacaopoeder+water. (dit 15min op een laag vuurtje)



Reactie is niet OK
Reactie van: Hans @ 23 Jul 07 17:48
Ongelooflijk dat bij zo`n simpel gerecht zulke domme vragen worden gesteld... Staan jullie dames überhaubt wel eens in de keuken?



Reactie is niet OK
Reactie van: JULY @ 23 Jul 07 14:24
Karlijn heeft langs 1 kant tog WEL gelijk oor



Reactie is niet OK
Reactie van: ascholtes @ 11 Jul 07 16:09
je kan eetbare kleurstoffen kopen bij speciale potten en pannenzaken ook leuk om glazen meet een gekleurd suikerrandje mee te versieren veel plezier ermee



Reactie is niet OK
Reactie van: dOunia @ 03 Jul 07 23:13
Moet het op vuur?



Reactie is niet OK
Reactie van: dOunia @ 03 Jul 07 16:52
Voor hoeveel Personen is dit?



Reactie is niet OK
Reactie van: Nanny @ 01 Mei 07 20:13
Waar kan ik geconcentreerd sinaasappelsap kopen?



Reactie is niet OK
Reactie van: annabel @ 25 Apr 07 10:02
ik vind het egt super dat ik dit hier vind want ga voor stage cakejes bakken en die moesten oranje zijn!..maar wat versta jij onder oranje snippers(A)?...voor de rest egt supers!



Reactie is niet OK
Reactie van: baukelien @ 29 Mrt 07 11:25
Dank voor t recept lekker makkelijk.je hebt bij een speciale kookwinkel ook kleurstof(bijna alle kleuren)kan je er ook doorheen doen.



Reactie is niet OK
Reactie van: Belisa @ 13 Mrt 07 16:27
Hoe kan ik blauwe glazuur maken?



Reactie is niet OK
Reactie van: sasja @ 03 Mrt 07 11:39
ik ben het met kirscha eens karlijn moet niet zeuren het is een perfect recept en het is ook heel lekker..



Reactie is niet OK
Reactie van: kirscha @ 03 Mrt 07 11:34
ik vind karlijn stom je moet gewoon doen wat er staat beetje bij beetje water tot het de goede dikte heeft en mer dat limonade staat er niet bij dat je het op het vuur moet zetten dus dan hoeftn het ook niet! ik vind het wel goed uitgelegt.....



Reactie is niet OK
Reactie van: Marieke @ 27 Dec 06 17:04
Glazuur is heel eenvoudig, en dit recept geeft dit goed weer. Gewoon water er bij toevoegen tot het de goede dikte heeft. Wees spaarzaam met water want met glazuur; hoe dikker hoe beter en hoe makkelijker het op te brengen is.



Reactie is niet OK
Reactie van: karlijn @ 12 Dec 06 16:46
ik vind het fijn dat dit recept op internet staat maar het is slecht uitgelegt bijv. hoeveel water moet er bij moet ik het op het vuur zetten als je er limonade bij doet moet er dan ook nog water bij??






























Bron

Cupe cake recepten

Leuk recept? Deel het
Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjaerich
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies