Havermoutkoekjes (glutenvrij)

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

75 gram hazelnoten
100 gram roomboter
100 gram witte basterdsuiker
1 ei
75 gram havermeel*
Snufje zout
1 theelepel bakpoeder
1 volle theelepel fiberhusk
100 gram havermout*
½ eetlepel geraspte citroenschil

HULPMIDDELEN

2 bakplaten bekleed met bakfolie/bakpapier, als de ene in de oven staat leg je vast koekjes op de andere, laat de plaat wel eerst afkoelen.


Bereidingswijze

Maal de hazelnoten fijn, b.v. in het snijbakje van de staafmixer.
Mix de boter met de basterdsuiker tot een witte crème.
Klop het ei erdoor.
Zeef het meel, zout en bakpoeder boven de kom.
Weeg de havermout erbij en voeg de gemalen hazelnoten en citroenrasp toe.
Mix met de kneedhaken snel tot een samenhangend deeg.
Verdeel het deeg in 2 stukken en rol die op een met bloem bestoven werkvlak tot rollen van ca. 3 cm. doorsnede.
Verpak de rollen in plasticfolie en leg ze een uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor tot 175 graden.
Snij de rollen in plakjes van 1 cm. dikte en leg ze een stukje uit elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
Duw ze, met een in de bloem gedoopte vork nog iets platter.
Bak de koekjes 10-13 minuten tot de randjes lichtbruin zijn.
Haal ze na een paar minuten van de plaat en laat ze op een rooster afkoelen.

* Het havermeel en de havermoutvlokken zijn van het merk "Provena" (www.provena.fi) en verkrijgbaar bij "de Zaailing" in Leiden of via hun website,' www.glutenvrijemarkt.com'

Bron

Jeandrine Kastelein

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sammy69
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies