Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Biscuitbodem voor diverse taarten

Door: sammy69

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


4 eieren
100 gram basterdsuiker
100 gram Schär C
1 theelepel citroenrasp


Verder heb je nodig


Springvorm 24 cm


Basisrecept taartbodem voor diverse (slagroom-)taarten

Ontdek meer:

Voorbereiding

Alle ingrediënten dienen op kamertemperatuur te zijn.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Vet de vorm in en bestuif met (gezeefd) paneermeel

Bereidingswijze

Doe de eieren, suiker en citroenrasp in een kom en mix minimaal 15 minuten op de hoogste snelheid met de Mixer.
Met een handmixer kun je wel enkele minuten langer mixen dan met bv. een Kitchenaid.
Zet een wekkertje zodat je zeker weet dat je lang genoeg gemixed hebt.
Het moet een dikke schuimige massa zijn die als een héél dik lint van de garde loopt.
Zeef de bloem er boven en schep het luchtig door het eimengsel, dus NIET mixen.
Schep het beslag in de vorm en bak die in ca. 30-35 minuten gaar en bruin.
Zet de oven uit en laat de vorm er zeker nog 5 minuten in staan.
Maak met een mes de rand los en haal de rand van de springvorm.
Laat de cake afkoelen en bewaar in plasticzak als je hem de volgende dag (of na 2 dagen) gaat opmaken.

Serveertip

Je kunt de cake naar smaak vullen** en versieren, bv:
Snij de cake horizontaal 1 of 2 keer door.
Besmeer 1 laag met geklopte slagroom en de andere laag met (abrikozen) jam.
Bestrijk de zijkant met slagroom en rol de cake door bv. hagelslag of gemalen geroosterde nootjes.
Versier de bovenkant met toefjes slagroom, snoepjes, vruchten, of...
Je kunt hem ook bekleden met marsepein, zie de barbietaart of alleen marsepein op de bovenkant gebruiken.
Voor een mokkataart neem je mokkacrème, hazelnoten en mokka boontjes.

Bron

Jeandrine Kastelein



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sammy69
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top