Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Surinaamse kip met zoete aardappel

Surinaamse kip met zoete aardappel

Door: molenmeisje

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-01-2011

Ingrediënten 2 personen


  • 500 gram zoete aardappels
  • 250 gram kippendijen of kipfilet in stukjes
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 flinke tenen knoflook, gesnipperd
  • 250 gram sperziebonen
  • 1 rode Spaanse peper, gesnipperd zonder de zaadjes
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 dl hotsatésaus ( kant en klaar Wijko)
  • 2 el gehakte bladselderij
  • peper en zout uit de molen
  • vloeibare Blue Band met roombotersmaak


Verder heb je nodig


Ovenschaal

Surinaamse kip

Eindelijk heb ik ze een keer gekocht: zoete aardappelen. Prachtig oranje waren ze van binnen. De smaak zit tussen wortel en aardappel in. Dit recept is geïnspireerd op de Surinaamse pindakip van menge 161

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de aardappelen en kook ze 15 minuten in de schil. Laat iets afkoelen en haal de schil eraf. Maak de boontje schoon, breek ze en kook ze 10 minuten. Warm de oven voor op 200 graden. ( 180 hete luchtoven)

Bereidingswijze

Bestrooi de kipstukjes met wat peper en zout en bak je in de helft van de olie. Haal uit de pan, doe de rest van de olie erin en bak de uien en rode peper met de knoflook lichtbruin. Zet het vuur uit. Voeg de kip toe, de pindasaus, 1 el selderij en de boontjes, Schep alles goed door elkaar en doe dit in een ingevette Ovenschaal. Snijd de aardappels in plakjes en leg ze op het kipmengsel. Bedruppel met wat vloeibare boter.
20 minuten in de oven en je kunt aan tafel.

Serveertip

Strooi de rest van de selderij over de aardappellaag.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molenmeisje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top