• Eigen recept

Chinese tomatensoep

  • Chinees
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 12 personen

Rijpe trostomaten 1,5 kg.
Gezeefde tomaten 1 pak of blik
Water 1,5 liter
Winterwortel 1 st.
Prei 1 st.
Kippenbouten 3 st.
Kippenfond 1 potje
Kippenbouillonblokjes 4 stuks
Gembersiroop 2 flesjes
Eieren (melk) 6 stuks
Lente-uitjes (bosui kan ook) 2 bosjes
Taugé 250 gram
Allesbinder 1 pakje.
Honing 1 flesje
Ketjap Manis 1 eetlepel
Basilicum Blaadjes ter decoratie
Peperkorrels, zout en gemberpoeder.


Bereidingswijze

Bereidingswijze:
Winterwortel en prei wassen en in grove stukken snijden. Water met een handjevol peperkorrels, enkele theelepeltjes zout, de winterwortel en prei en de kippenbouten opzetten.
Alles op gematigd vuur enkele uren laten trekken, zodat de kip van het bot afvalt. De bouillon hierna zeven en af laten koelen (het vet kan dan makkelijk van de soep geschept worden.)
Een pan met water aan de kook brengen en de gewassen tomaten hierin doen. Enkele minuten laten koken zodat het vel daarna makkelijk te verwijderen is. De tomaten vanuit het kokende water in koud water gooien en daarna het vel verwijderen. De tomaten daarna doorsnijden en de harde stukken verwijderen. Tomaten in de blender tot een egale emulsie mengen.
Gezeefde en ontvette bouillon samenvoegen in een pan, de bouillontabletten en het fond toevoegen (bouillontabletten een voor een, tussendoor proeven, zodat de bouillon niet te sterk wordt) en het geheel aan de kook brengen. Het vlees van de kippenbouten halen en in stukjes snijden, toevoegen aan de soep. Vervolgens kunnen de eieren met wat melk en een snufje zout losgeklopt worden. Hiervan worden enkele omeletjes gebakken, deze worden in kleine reepjes gesneden. Deze reepjes worden aan de soep toegevoegd 5 minuten voor het serveren. Bewaar enkele reepjes voor decoratie. De Lente-uitjes schoonmaken en in kleine ringetjes snijden. Een deel kan direct in de soep gegooid worden. Bewaar minimaal een half bosje als decoratie.
Nu moet de soep nog op smaak gebracht worden. Meng een flesje gembersiroop, 1 eetlepel ketjap en een scheutje honing door de soep. Probeer de soep, deze moet een lichtzoetige smaak hebben. Speel met het toevoegen van gembersiroop en honing totdat de gewenste smaak bereikt is. Nu kan de soep gebonden worden met allesbinder (maizena is ook mogelijk). Breng de soep aan de kook en gooi beetje voor beetje allesbinder in de soep. Blijf roeren totdat de soep lichtgebonden is.
De soep is nu klaar om uit te serveren.
Nu gaan we de taugé 45 seconden blancheren zodat deze nog knapperig is.
Vervolgens kan de soep uitgeserveerd worden. Schep enkele lepels soep op een bord, gooi wat taugé in het midden van het bord, strooi hierover heen enkele reepjes omelet en leg vervolgens enkel blaadjes basilicum hierop.
Smakelijk eten.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies