Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

amuse monchou

  • Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Ingredienten: half pak bastogne koeken, 75 g witte basterd suiker, 1 pakje monchou (voor koude gerechten), 75 g margarine, 80 ml slagroom, Jam naar smaak en kleur (abrokozen, kersen bijv.), 6 amuse glaasjes


HULPMIDDELEN

Amuse glaasjes
pan
mixer
vetvrije schaal


Bereidingswijze

EXOTISCH MONCHOU DESSERT

(voor 6 amuse toetjes)


Bereiding:

Vermaal de bastogne koeken tot kleine kruimels
smelt boter in een pan op een laag vuurtje
voeg de koekkruimers toe aan de gesmolten boter en roer het geheel kort door.
Vul zorgvuldig de bodem van de amuse glaasjes ong. tot 1,5 cm met het koekmengsel (verwijder eventuele vlekken met keukenrol van het glaasje)
zet min. 15 min. in de koelkast.
mix de monchou met de helft van de suiker tot een luchtig geheel.
mix de slagroom met de andere helft van de suiker en klop deze in een vetvrije kom stijf.
schep de monchou door de slagroom heen, tot een luchtig geheel.
schep dit mengsel op de bodem van de bastogne koek.
Als laatste voorzichtig de jam naar hoeveelheid en smaak op het toetje scheppen.
Zet de toetjes bedekt min. een uur in de koelkast om te stijven.

Serveertips

Decoratie en variatietips:
Schaaf met een kaasschaaf wat chocolade snippers van een reep chocolade ter decoratie

Bron

Van vriendin gehad



Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cupcake97
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top