Hamlappen met winterwortel en specerijen

  •  …
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

700 g hamlappen
zout en versgemalen peper
1 eetl. vers citroensap
1 rode ui, in ringen
3 winterwortels, geschild
en in plakken
2 cm gemberwortel, geschild
1 kaneelstokje
2 eetl. olijfolie
300 ml kippenbouillon van tablet

HULPMIDDELEN

Römertopf of ovenschaal met deksel


Hamlapppen met wortelen en specerijen uit de römertopf.

Voorbereiding

Verwarm de oven, voor de ovenschaal voor 250ºC.
Zet bij gebruik van een römertopf de schaal minstens 10 minuten onder water.de oven voor de römertopf niet voorverwarmen .
Wrijf de hamlappen in met zout, peper en citroensap. Leg het vlees in de römertopf en leg de uiringen en wortelplakken erop. Leg de gember en kaneel ertussen en giet de olie erover. Giet als laatste de bouillon erbij en leg het deksel op de römertopf.

Bereidingswijze

Zet de römertopf in de oven en laat het vlees in circa 1,5 uur garen.

Bron

Boodschappen

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (1)
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies