Gehaktballetjes met brie en walnoot

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 beschuit, verkruimeld1 ei
1 theelepel tijm
1 eetlepel grove mosterd
25 gram walnoten, in kleine stukjes
500 gram gehakt half om half
50 gram brie in dobbelsteentjes
4 eetlepel bloem
2 eetlepel olijfolie
zout peper


Voorbereiding

Kneed de verkruimelde beschuit, ei, tijm, mosterd, walnoot en 1 theelepel zout en peper door het gehakt. Rol met vochtige handen balletjes zo groot als pingpogballen van het gehakt. Prik er met je vingers een gat in waar je stukjes brie instopt. Vouw het gehakt weer dicht om de vulling en rol het voorzichtig tot een mooi balletje

Bereidingswijze

Schep de bloem op een bordje en rol de gevulde balletjes erdoorheen zodat ze met een laagje bloem bedekt zijn. Verhit de olie in een braadpan en bak de balletjes in 15 min. rondom bruin.

Serveertips

Lekker met een flinke lik grove mosterd

Bron

Internet

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies