Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pikante goulashsoep maaltijdsoep ook voor de slowcooker

  • Duits Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

2 flinke uien -
3 teentjes knoflook -
500 gram aardappelen -
3 winterpenen -
500 gram rundvlees voor goulash -
2 eetlepels zonnebloemolie -
2 eetlepels tomatenpuree -
1 blikje gepelde tomaten -
1 pot geroosterde paprika`s (720 gr) -
4 runderbouillon-tabletten -
zout, peper -
paprikapoeder naar smaak -
cayennepeper naar smaak


HULPMIDDELEN

Grote pan

In de slowcooker (foto Louise)

Geserveerd met Iers soda brood (foto Louise)

Verrukkelijke goulashsoep

Super lekker ....

Pikante goulashsoep

Bereidt in een buitenketel.


Het recept van deze echt verrukkelijke goulashsoep vond ik achter op een krantje van een supermarkt hier in Duitsland. Het leek me een heerlijke soep voor Nieuwjaarsdag en dat was het ook. We hebben er van genoten! Echt een TOPPER!
Toevallig gisteren (7-11-2012) deze heerlijke goulashsoep voor onze buren gekookt. Mijn buurvrouw en ook haar dochter wilden allebei het recept. Ze vonden de soep heerlijk!

Naar aanleiding van een vraag van een Smulweb-lid:
Als je de soep in de slowcooker wilt bereiden kun je alle ingrediënten er tegelijk in doen. Je hoeft het vlees niet aan te bakken, hoewel ik zelf vind dat er dan een iets vollere smaak aan de soep komt.
Ik zet de soep plm. 6 uur op low en vind hem dan erg lekker.

Bereidingswijze

Pel en snipper de uien en de knoflook.
Schil de winterpenen en de aardappelen en snij ze in kleine blokjes.
Snij de gepelde tomaten in stukjes, verwijder eventuele velletjes en kroontjes. (Vocht niet weggooien!)
Laat de geroosterde paprika`s uitlekken. Verwijder de pitjes en zwarte stukjes. Snij de paprika`s in stukjes of reepjes.Verhit de olie en bak hierin het vlees op hoog vuur rondom bruin.
Voeg de ui- en knoflook-snippers toe en bak even mee.
Voeg aardappelen, winterpeen en tomatenpuree toe en roer goed door.
Voeg de gepelde tomaten, het tomatenvocht en de geroosterde paprika`s toe.
Doe er plm. ¾ liter water en de bouillontabletten bij.
Roer alles goed door en breng aan de kook.
Laat de soep plm. 1 ½ - 2 uur zachtjes koken tot het vlees gaar is.
Breng de soep op smaak met zout, peper, paprikapoeder en cayennepeper.

Tags, , , , , , , ,

Serveertips

Heerlijk met uienbroodjes.

Bron

Krant van Supermarkt in Duitsland



Leuk recept? Deel het
Reacties (93)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top