• Eigen recept

Gestoofde braadlappen met tomaat, boontjes en tagliatelle

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

4 runder braadlappen a 150 g.
4 pommodori
10 tenen knoflook
2 eetl. olijfolie
2 eetl. boter
200 ml rode wijn
250 g. tagliatelle
400 g. haricot verts
10 blaadjes basilicum

HULPMIDDELEN

Evt. hoge drukpan

Braadlappen met tomaat, tagliatelle en boontjes

Vlees een dag van tevoren bereiden, lekker!!

Bereidingswijze

1. Snij de tomaten kruiselings in, dompel ze 30 sec. onder kokend water, spoel koud, ontvel ze en snij in kwarten.
2. Bestrooi de braadlappen met peper en zout.
3. Verhit een braadpan met boter en bak de braadlappen aan beiden kanten bruin.
4. Neem het vlees uit de pan, bak 8 tenen knoflook kort aan, voeg de tomaten toe en blus af met de wijn. Leg de stukken vlees terug in de pan en laat samen minimaal anderhalf uur stoven.(40 min onder druk)
5. Kook de tagliatelle in ruim water met zout beetgaar. Spoel koud en laat goed uitlekken. Verwarm fijn gesneden knoflook in olijfolie in een wok en meng de tagliatelle door totdat ze geheel warm is.
6. Kook de haricot verts beetgaar en laat ze nog 4 minuten stoven in het vleesvocht, samen met wat blaadjes basilicum. Breng het geheel goed op smaak.

Serveertips

Tagliatelle op schaal, vlees erop en daarover de haricot verts met de saus.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pimhaaksman
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies