Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Tajine met rundvlees, zoete aardappel en pastinaak

Tajine met rundvlees, zoete aardappel en pastinaak

Door: marjaerich

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 02-01-2011

Ingrediënten 4 personen


400 g. runderpoulet,of stooflappen
Ras-El-Hanout*,
zout, peper,
olijfolie,
2 rode uien,
3 tomaten,
1 blik. tomatenblokjes met sap
1 rode peper,
3 knoflooktenen,
paar zoete aardappels, of gewone aardappelen zoals bintjes
2 pastinaken,
1 winterwortel,
1/2 groene paprika,
1 gele paprika,
1/2 zakje gedroogde abrikozen, door midden gesneden
1/2 pot groene olijven,
1 bojse verse koriander, gesneden en gewassen


Verder heb je nodig


Plastic zakje
Braadpan
tajine


Marokkaans stoofgerecht uit een taijne

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de uien, pastinaak, zoete aardappelen, wortelen en de knoflook tenen en snijd ze grof. Was de paprikas en verwijder de zaadlijsten en snijd ze in blokjes. was de tomaten en snijd ze in grote stukken.

Bereidingswijze

Dep het vlees droog en doe in een zakje, samen met de Ras-El-Hanout. Schud alles goed om. Doe wat olijfolie in de Braadpan en zet hem op het vuur. Laat het vlees beetje bakken. In een tajine wordt het vlees niet op hoge temperatuur dichtgeschroeid. Voeg de grofgesneden ui en tomaten toe. Hak peper zonder pitjes fijn en strooi dit samen met de knoflook over het vlees. Als het vlees een bruine kleur heeft het over doen in taijne en sluit de tajine en laat zon 2,5 a 3 uur sudderen op een laag pitje. Een uur voor het serveren gaan er de in grove stukken gesneden zoete aardappel, pastinaak, wortel en paprika bij. En de gehalveerde abrikozen en uitgelekte olijven.
Voor het serveren bestrooien met gehakte koriander.

Serveertip

Ras-El-Hanout is een specerijenmengsel van:
1 tl gemalen komijn,
1 tl gemalen gember,
1 1/4 tl gemalen koriander, 1½ tl zwarte peper,
1/4 tl cayennepeper,
4 geplette kruidnageltjes of 2 tl gemalen kruidnagel,
1½ tl kaneel.
Je kunt dit zelf mengen of kant en klaar kopen bij een Marokkaanse winkel.

Geef er een Turksbrood bij

Bron

Culimama / marja



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjaerich
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top