Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Soep
  6. Vlees soep met groenten.

Vlees soep met groenten.

Door: migobgr

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 30-12-2010

Ingrediënten 6 personen


1 kg soep vlees.
8 sjalotjes.
4 teentjes knoflook.
2 laurierbladen.
5 kardamom zaden.
1/2 kop witte kool.
1 parsnip.
1 turnip.
2 winterpenen.
2 aardappels.
1 celerie knol.
1 tomaat.
1 middelgroete zucchini.
1 prei.
1/2 bosje peterselie.
1/2 kop selderij bladen.
60 gr margarine, ( ik gebruik olijfolie, 3 sl ).
2 vlees bouillon blokjes.
1 pittig worstje ( naar keuze).
zout en peper naar smaak.


Verder heb je nodig


Snijplank.
Mes.
Grote soep pan.
schuimspaan.


Een stevige soep goed voor de koude winter dagen en vol met vitaminen.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij vlees in blokken ca 3 cm.
Schil, aardappel, celerie knol, parsnip,tomaat, turnip,wortel en zucchini en snij in blokjes.
Snij prei in ringen.
Hak peterselie en selderij bladen grof.
Snij witte kool grof in stukken.
Snij sjalotjes in vieren.
Snij knoflook in plakjes.

Bereidingswijze

Breng in de grote soep pan 1 1/2 l water aan de kook en doe het vlees erin, kook 45 min, schep schuim eraf.
Haal het vlees eruit en giet het vocht in een andere pan door een zeef.
Doe het gezeefde vocht en het vlees terug in de soep pan.
Doe olie of margarine erbij, dan de groenten, de kardamom zaden ,de laurier bladen en zout en peper naar smaak.
Vul aan met water tot de groenten en vlees ruim onder staan.
Breng opnieuw aan de kook en laat 15 min. koken op niet te hoge temperatuur.
Doe bouillon blokjes erbij en laat nog 20 min koken.
Nu doe ik het worstje in plakjes en zonder vel erbij en kook nog 10 min.

Serveertip

Serveer heet met warm bruin brood bij voorkeur Franse baquette.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van migobgr
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top