Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Amuse van coquille en gemarineerde komkommer

  • Goedkoop en snel Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

2 plakjes dungesneden Parmaham, gehalveerd
8 verse coquillenoten (het witte vlees uit de coquilleschelp is los te verkrijgen of te bestellen bij de visboer)
rasp en sap van een limoen
zout en versgemalen peper
1/2 komkommer
1 el gembersiroop
snuf chilipeper vlokken


HULPMIDDELEN

Rasp
dunschiller
4 schelpen of kommetjes


Vis amuse

Voorbereiding

Hak het coquillevlees met het mes fijn en breng op smaak met een beetje limoenrasp en zout en peper.
Zet koud weg.
Schil de komkommer en schaaf er linten van. Leg de linten op een bord en giet er het limoensap en de gembersiroop over. Draai er een snuf chilipeper over en dek af. Zet koud weg.

Bereidingswijze

Leg op elk bordje een paar krullen van de linten komkommer.
Maak vier gelijke porties van de coquilletartaar met bijvoorbeeld twee lepels of een bakringetje. Leg de coquilletartaar op de komkommer en garneer met een krul flinterdunne Parmaham.

Serveertips

Met een glaasje prosecco

Bron

Proef



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjaerich
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top