Pommes duchesse

  • Frans Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 kg aardappelen
1 ei
100 g boter
zout
peper
nootmuskaat

HULPMIDDELEN

Bakplaat, spuitzak

pommes duchesse

Chique bijgerecht, dat niet moeilijk te bereiden is.

Voorbereiding

Schil en kook de aardappelen met wat zout. Snij de boter in blokjes. Klop het ei los. Leg bakpapier op de bakplaat. Verwarm de oven voor op 190 °C.

Bereidingswijze

Giet de gekookte aardappelen af en bewaar iets van het kookvocht. Stamp de aardappelen tot een fijne puree. Roer met een houten lepel het ei en de boter door de puree tot een smeuïge massa ontstaat. Eventueel verbeteren met het bewaarde kookvocht. Maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Doe de puree in een spuitzak met een gekartelde mond en spuit rozetten van ca. 4 cm. doorsnee. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de rozetten in ca. 25 minuten goubruin.

Bron

Allerhande 12-2010: http://www.ah.nl/recepten/recept?id=680224&rq=pommes+duchesse

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van WimKoole
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies