Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Champignonroomsaus

Door: planco

  • Frans
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


1 pot vleesfond (380 ml)
1 bakje kastanjechampignons 1/2 winterpeen (a 250 g), geschild
1 stengel bleekselderij
50 g boter
1 sjalot, gesnipperd
2 laurierblaadjes
50 g bloem
1 beker slagroom (250 ml)..



Serveer de champignonroomsaus bij varkenshaas, rosbief of gebakken biefstuk. Bestrooi eventueel met fijngesneden platte peterselie.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Stap 1. Breng de vleesfond in een pan tegen de kook aan. Snijd ondertussen de kastanjechampignons in plakjes. Voeg ze toe aan de fond en laat 5 min. garen. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en houd apart.


Stap 2. Snijd de wortel in blokjes en de bleekselderij in stukjes

Bereidingswijze

Stap 3. Verhit de boter in een pan en voeg de sjalot, de wortel, de bleekselderij en de laurierblaadjes toe. Fruit ca. 10 min. tot de groenten beginnente kleuren. Voeg de bloem toe en roer tot een egale massa.


Stap 4. Voeg de fond toe aan de groenten en verwarm al roerend tot een gebonden saus. Laat nog 2 min. zacht koken, blijf roeren om aanbranden te voorkomen. Schenk de saus door een zeef. De groenten worden verder niet gebruikt. Stap 5. Voeg de slagroom en de champignons aan de saus toe en warm op laag vuur nog even door. Breng op smaak met peper en zout.

Bron

Ah



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top