Ossenhaas uit de oven

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 10 personen

1 hele ossenhaas (gewicht is ca 2 á 2 1/2 kilo per ossenhaas), 6 teentjes knoflook, fijngehakt 2,5 eetlepel fijngehakte tijm 2,5 eetlepel fijngehakte rozemarijn 6 eetlepels Dijon mosterd Olijfolie

HULPMIDDELEN

Oven/vlees kerntemparatuur meter


Een hele ossenhaas (Bij 2 a 2 1/2 kilo ossenhaas is ongeveer 200 á 250 gram per persoon) laat zich prachtig bereiden in oven of op de barbecue. De kern blijft sappiger omdat de hitte het vocht binnenin niet kan verdampen, dat is het voordeel van een groter stuk. Gebruik een kerntemperatuurmeter om te garen tot 42 graden in de kern. De ossenhaas van de hittebron afhalen en de thermometer laten zitten. Het nagaren zorgt ervoor dat de temperatuur van de ossenhaas naar 45 graden springt en dan is ie perfect. Direct serveren - niet wikkelen in aluminiumfolie. Een ossenhaas is uitstekend geschikt om licht te marineren.

Voorbereiding

Warm de oven voor tot 180 graden

Bereidingswijze

Wrijf de ossenhaas in met olijfolie, zout en peper, bak 5 minuten rondom bruin. Wrijf de ossenhaas in met de marinade van tijm, rozemarijn en mosterd en laat de ossenhaas in de oven garen totdat een kerntemperatuur van 45 graden is bereikt (medium rare). Een hele ossenhaas gebruikt u ook bij het bereiden van Beef Wellington.

Serveertips

Mooie salade en aardappelpuree torentjes/rozetten

Bron

Beef & Steak

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van novemberrain18


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies