Ossenhaas uit de oven

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 10 personen

1 hele ossenhaas (gewicht is ca 2 á 2 1/2 kilo per ossenhaas), 6 teentjes knoflook, fijngehakt 2,5 eetlepel fijngehakte tijm 2,5 eetlepel fijngehakte rozemarijn 6 eetlepels Dijon mosterd Olijfolie

HULPMIDDELEN

Oven/vlees kerntemparatuur meter


Een hele ossenhaas (Bij 2 a 2 1/2 kilo ossenhaas is ongeveer 200 á 250 gram per persoon) laat zich prachtig bereiden in oven of op de barbecue. De kern blijft sappiger omdat de hitte het vocht binnenin niet kan verdampen, dat is het voordeel van een groter stuk. Gebruik een kerntemperatuurmeter om te garen tot 42 graden in de kern. De ossenhaas van de hittebron afhalen en de thermometer laten zitten. Het nagaren zorgt ervoor dat de temperatuur van de ossenhaas naar 45 graden springt en dan is ie perfect. Direct serveren - niet wikkelen in aluminiumfolie. Een ossenhaas is uitstekend geschikt om licht te marineren.

Voorbereiding

Warm de oven voor tot 180 graden

Bereidingswijze

Wrijf de ossenhaas in met olijfolie, zout en peper, bak 5 minuten rondom bruin. Wrijf de ossenhaas in met de marinade van tijm, rozemarijn en mosterd en laat de ossenhaas in de oven garen totdat een kerntemperatuur van 45 graden is bereikt (medium rare). Een hele ossenhaas gebruikt u ook bij het bereiden van Beef Wellington.

Serveertips

Mooie salade en aardappelpuree torentjes/rozetten

Bron

Beef & Steak

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van novemberrain18


Smult is het bomvolle receptenmagazine van Smulweb! In elk nummer vind je o.a. ruim 60 lekkere en maakbare recepten voor een seizoen lang kookinspiratie. Nu bij 1 jaar Smult: de cafetière van Bodum met een Simon Lévelt koffiepakket! Geniet dit voorjaar van de echte aroma's en smaken die vrij komen bij vers gezette koffie, nu met 60% korting! Op = op.
Bestel Smult hier »

Dagdeal
Bestel nu »

Paarskleurige deegroller met spiraaltjes motief als relief.

van 7,95
Alleen vandaag 5,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies