Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

karamelappeltjes met ijs

  • Nederlands Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

2 stevige, niet te grote appels (cox),25 gr. boter, 25 gr. suiker, 1/4 l. ijs (vanille roomijs of kaneelijs), snufje kaneel.



Warm nagerecht met ijs

Voorbereiding

Schil de appels, verwijder de klokuizen en snijd elke appel in 8 partjes.`

Bereidingswijze

Verwarm de boter en de suiker in een pannetje en laat de suiker zachtjes lichtbruin worden. Voeg een scheutje water toe, zodat een mooie saus ontstaat. Schep de appelpartjes erdoor en laat deze in ca. 5 min. zachtjes gaar worden. Drapeer de appeltjes op twee dessertbordjes en schep er de karamel over en leg in het midden een bolletje ijs. Strooi er een snufje kaneel over.

Serveertips

Direct (warm) opdienen!



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zusje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top