Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Italiaanse rundvlees-stoofpot en ook voor de slowcooker

Door: pwiggers

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


500 gr rundvlees (bijvoorbeeld riblappen of sucadelappen)-
3 uien -
2 teentjes knoflook -
2 winterpenen (samen ongeveer 200 gram) -
2 grote tomaten -
2 eetlepels zonnebloemolie -
1 eetlepel tomatenpuree -
1 pot runderfond -
zout, peper -
½ eetlepel oregano -
2 laurierblaadjes


Verder heb je nodig


Stoofpan of slowcooker

Rundvleesstoofpot

Italiaanse rundvleesstoofpot in een heerlijke saus.


Deze week dit gerecht gemaakt om in te vriezen. Vaak wordt zon stoofpot na het opwarmen nog lekkerder. Ik vind het handig iets in voorraad te hebben als ik gasten krijg. Resultaat: lekkere zachte stukjes rundvlees in een verrukkelijke saus met groenten en kruiden. Verrukkelijke geur en smaak!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rundvlees in grove stukken snijden.
Uien en knoflook pellen en snipperen.
Wortelen schillen en in blokjes snijden.
Tomaten ontvellen. Pitjes verwijderen. Tomaten in blokjes snijden.

Olie verhitten. Vlees op hoog vuur rondom bruin bakken. Vlees kruiden met zout en peper. Ui en knoflook toevoegen. Meebakken tot de ui begint te kleuren. Tomatenpuree toevoegen en even mee bakken om het zuur wat weg te nemen. Wortelblokjes, oregano, laurierblaadjes en tomaten toevoegen. Runderfond erbij en alles aan de kook brengen. **
Op een lage warmtebron vlees zachtjes laten pruttelen tot het vlees gaar is (plm. 1 1/2 tot 2 uur).

Voor de Slowcooker recept volgen tot **.
Vlees op lage stand plm. 5 tot 6 uur in de slowcooker.
Eventueel iets meer bouillon of runderfond toevoegen afhankelijk van de grootte van je slowcooker. Het vlees moet voor plm. 3/4 in het vocht staan.

Tags, , , , ,

Serveertip

Lekker met spätzle, pasta, maar ook met rijst of aardappelpuree.
Serveer er sperziebonen, doperwtjes of een lekkere salade bij.
Kijk eens bij mijn recept Sperziebonen-met-gedroogde-tomaten-pijnboompitten-en-basilicum.



Deel dit recept

Reacties (29)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top