Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

In kokos gegaarde zoete risotto

  • Nederlands Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 10 personen

- 200 gram risottorijst
- 1 ltr. kokosmelk
- 2 kaneelstokjes
- 100 g. rozijnen
- 1 citroen
- 150 g. suiker(75 en 75)
- ½ theel. zout
- 7 blaadjes gelatine
- 250 g. blauwe bessen
- 300 ml. jus dorange
- 200 g. abrikozenjam



Amuse: Vijgenbrulee met geitenkaas en gemarineerde komkommer
Voorgerecht: Kabeljauw met zeekraaltopping en pompoensalsa
Tussengerecht: Venkel saffraansoep met gerookte paling
Hoofdgerecht: Stoofschotel van hert met eekhoorntjesbrood en selderijpuree
Nagerecht: In kokos gegaarde zoete risotto met blauwe bessen en abrikoos

Bereidingswijze

Breng de kokosmelk aan de kook en voeg de rijst toe. Laat op laag vermogen
de rijst 10 minuten pruttelen. Voeg al roerende kaneel, rozijnen(gewassen) toe
en (geraspte) schil van de citroen. Roer door en laat afgedekt op laag vermogen
minimaal 30 minuten garen(af en toe roeren).
2. Leg 1 blaadje en 6 blaadjes gelatine apart van elkaar in koud water in de week.
Knijp de 2 blaadjes uit en los ze samen met 75 gram suiker en het zout op in
het rijstmengsel. Breng nog 3 minuten aan de kook. Verwijder de
kaneelstokjes. Giet het rijstmengsel in een vormpje(ring), laat afkoelen en
plaats minimaal 20 minuten in de vriezer.
3. Breng de jus dorange met de abrikozenjam, 75 gram suiker en het sap van de
citroen aan de kook. Knijp de 6 blaadjes gelatine uit en los ze op in de jus
dorangemengsel.
4. Haal de risotto uit de vriezer, vul de bovenlaag van de risotto met blauwe
bessen en giet het jus dorangemengsel erop. Laat minimaal 1 uur opstijven in
de koelkast.
5. Verwijder de ring.



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pimhaaksman
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top