
Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »
10 gram gedroogde cepes (15 minuten weken in ruim water)
1 sjalot( gesnipperd)
1/2 porcini tablet (paddestoelen bouillon)
2 dl slagroom
1a2 theelepels olijfolie
zout en peper
Staafmixer
Amuse soepje van cepes ( eekhoorntjesbrood)
) Cepes in week water + 1/2 porcini tablet, 5 minuten koken.
Olijfolie in steelpannetje verhitten en gesnipperde sjalot fruiten( mag niet kleuren)
2 dl - (1 a 2 eetlepels achterhouden) slagroom toevoegen
Geweekte en gekookte cepes samen met 2 dl gezeefd week/kookvocht toevoegen en opkoken.
Met staafmixer "pureren" en "opschuimen"
Afproeven op smaak , eventueel peper en zout of nog een 1/4 porcini tablet toevoegen.
( Tot zo ver 24 uur van te voren te bereiden)
2) Opnieuw verwarmen en schuimig opkloppen
De 1 a 2 eetlepels achtergehouden slagroom lobbig kloppen.
Het soepje verdelen over 4 amuse glaasjes of kleine kommetjes en tot slot wat lobbig geklopte room er op scheppen.
_______
genuitm 03-11-2013
Update (beter laat dan nooit ;-) ): dit werd inderdaad de amuse voor het kerstdiner 2012, en het was een doorslaand succes. Ik heb er nog een paar druppels truffelolie aan toegevoegd, en een piepklein scheutje madeira.
genuitm 21-12-2012
dit zou wel eens de amuse kunnen worden voor ons familie-kerstdiner dit jaar. Goed voor te bereiden en mee te nemen, ter plekke gemakkelijk af te maken, en bijna zeker erg lekker!
mauritsenole92 17-11-2010
Ziet er prima uit, leuk zeg!
anne. 17-11-2010
Deze neem ik mee Andrea, dwz, maak er een kopie van.
Dank en groet, Anne.
Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »
Smulweb is uitgeroepen tot beste en populairste Website van het Jaar 2017 in de categorie Culinair! Een grotere waardering dan het winnen van deze prijzen is er niet.… Lees verder »