Ricotta pasta met aubergine en courgette

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

2 kleine courgettes
1 grote aubergines
3 teentjes knoflook
400 gr volkoren penne
2 rode uien
1 kuipje ricotta kaas
3 a 4 teenjes knoflook
parmezaanse kaas
verse oregano / verse basilicum
zout / peper

HULPMIDDELEN

Braadpan
kookpan


Heerlijke zachte italiaanse pasta met verse kruiden

Voorbereiding

Ui fijn snijden
Aubergines in blokjes
courgettes in plakjes / gehalveerd / pan water opzetten voor de pasta

Bereidingswijze

Snijdt de aubergines in blokjes en fruit deze in hete olijfolie in braadpan tot er een bruin korstje op zit en de blokjes zacht zijn, Kook intussen penne beetgaar. Neem aubergine uit de pan. Fruit in de zelfde braadpan ui en courgette samen met geperste knoflook op hoog vuur, tot courgette mooi bruin is. Voeg aubergine erbij en zet vuur uit. Voeg verse oregano blaades toe. Voeg de pasta toe aan de groente, net zoveel dat er een mooie verhouding ontstaat. Voeg ricotta toe, niet te veel / niet te weinig. Dien snel op (Ricotta koelt het gerecht snel af).

Serveertips

Verse parmezaaan op tafel raspen, zout en peper op het bord toevoegen, daarna basilicumblaadjes
(dit slotakkoord is essentieel voor het gerecht!)

Bron

Marie-claire / de wereldkeuken

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erikmenno


Smult is het tijdschrift van Smulweb met elk seizoen de nieuwste trends, interviews met bekende koks zoals Herman den Blijker en tips over supermarkt producten. Met Smult wordt koken lekkerder én leuker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen voorzien van minimaal 60 lekkere en maakbare recepten. Actie t/m 31 maart
Bestel Smult hier »

Dagdeal
Bestel nu »

Handig kook- , stoom- en afgietmandje dat in iedere pan past.

van 23,95
Alleen vandaag 14,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies