Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Atjar zoals bij de Chinees

Atjar zoals bij de Chinees

Door: planco

  • Chinees Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-11-2010

Ingrediënten 4 personen


450 gr witte kool
50 gr wortel
300 ml azijn
150 ml water
75 gr suiker
2 theel. kurkuma



Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de witte kool héél dun. Kant en klaar gesneden witte kool is hiervoor te dik gesneden.
Schrap de worteltjes schoon en snijd deze in plakjes. Snijd ze daarna in reepjes.

Bereidingswijze

Doe de suiker, azijn, water en kurkuma in een pan en breng het geheel aan de kook.
Voeg de kool en de wortel toe en kook dit 1 minuut.

Giet de kool af, vang het kookvocht op.
Laat dit ongeveer 10 minuten afkoelen.
(De kool moet even uit het warme vocht anders wordt de kool te gaar).

Doe het vocht er weer bij, roer goed door en laat het geheel afkoelen tot gebruik.

Tip:
In een afgesloten jampot is deze atjar in de koelkast lang houdbaar.


Bron

Internet



Deel dit recept

Reacties (11)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top