• Eigen recept

Baklava, makkelijk te maken

  • Turks Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

1 pak filodeeg
120 g amandelschaafsel
3 el. suiker
Roomboter
Honing (paar el.)
Kaneel

HULPMIDDELEN

Ovenschaal (rond de 25x15 cm), kwastje


Baklava, makkelijk te maken en niet superzoet

Voorbereiding

Verwarm de oven voor en vet de ovenschaal in. Laat het filodeeg ontdooien (niet in de magnetron!). Meng in een schaaltje 1/4 pak boter en 2 eetlepels honing. Verwarm het in de oven totdat het mengbaar wordt. Meng in een ander schaaltje het amandel schaafsel(even verkruimelen in je handen), 3 eetlepels suiker en een beetje kaneel.

Bereidingswijze

Tip: leg altijd een theedoek over de filodeeg heen anders gaat het aan elkaar plakken of uitdrogen.

Leg een vel filodeeg in de ovenschaal, smeer hierover een laagje van het botermengsel. Herhaal dit 3x. Leg hierop dan een laag van het notenmengsel, daarna weer 3 lagen filodeeg met botermengsel enz. herhaal dit totdat je geen filodeeg en mengsel meer hebt. Zorg dat je afsluit met een paar lagen filodeeg met boter.
Doe de Baklava voor 45 min. in de oven op 200 g.
Meteen als de Baklava uit de oven komt, snij het in de helft of al in stukken en giet hier overheen wat honing met een beetje water vermengd.
Af laten koelen en genieten maar!

Serveertips

Als je een dag wacht is ie nog lekkerder

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cindy85
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies