Pepernoten (Glutenvrij)

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

40 g margarine (geen roomboter, dan lopen ze teveel uit) 50 g bruine basterdsuiker zout (half theelepeltje) 1 theelepel speculaaskruiden (let op glutenvrij) 100 g Mix C (Schär) 1 theelepel bakpoeder (let op of deze glutenvrij is!) 1 à 2 eetlepels melk


Bereidingswijze

De boter zacht roeren met de suiker, het zout en de kruiden. De helft van het meel met 1 lepel melk erdoor mengen en daarna de rest van het meel en als het niet goed te kneden is, nog een eetlepel melk. het deeg tot een bal kneden en in de koelkast of vriezer legen tot het koud is. (zo voorkom je dat het deeg teveel uitloopt). Van de bal kleine balletjes kneden , iets plat drukken en op een bakplaat met bakpapier leggen. In een voorverwarmde oven van ca. 170 °C (!!! is echt nodig, dan worden ze het mooiste) zetten en in ca. 15-20 min gaar en bruin laten worden. De balletjes worden ongeveer twee a drie keer zo groot, dus je moet ze uit elkaar leggen en niet te groot maken. Pas van de plaat halen als ze afgekoeld zijn, want ze zijn nog bros als ze warm zijn. (23 november 2000)

Bron

Uit Coeliakie@YahooGroups.com

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van RKuiten
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies